Dagens bidrag: Israel

I år er det førti år siden Israel debuterte i Eurovision Song Contest. Moran Mazor er artisten som representerer Israel i andre semifinale i andre halvdel med balladen ‘Only For Him’ den 16.mai.

Sangen ‘Only For Him’ handler om at hun gjør alt for sin kjære. Sangen er skrevet av Han Harari og Gal Sarig. Han Harari er ny når det gjelder Eurovision, men er bedre kjent som Chen Harari. Gal Sarig har skrevet teksten til sangen ‘Only For Him’. Sarig er ikke en ukjent låtskriver. Han har tidligere vært med som låtskriver i Israel.

Moran Mazor er født i 1991 og er fra Holon utenfor Tel Aviv. Hun ble i hjemlandet kjent i 2011 da hun vant realityserien Eyal Golan is Calling You, og er i disse tider også aktuell med sitt første studioalbum.

moran mazor

I år hadde Israel tre delfinaler og en ekstra sjanse. Tre bidrag fra hver delfinale gikk videre til finalen, i tillegg til at den som fikk 4.plass i hver delfinale, fikk en ekstra sjanse om å få et wildcard til finalen. Slik ble vinneren valgt som til slutt ble Moran Mazor.

Israel har vunnet Eurovision Song Contest tre ganger, første gang var bare fem år etter at de debuterte, som var i 1978. Siden da har Israel vunnet i 1979 og senest i 1998. Israel har ikke klart å kvalifisere seg til Eurovision finalen  siden 2010.

Her kan du høre sangen ‘Only For Him’ som blir fremført på hebraisk:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien