Dagens bidrag: Armenia

Vi fortsetter vår reise rundt i Eurovision-landene og turen i dag har kommet til Armenia, gruppen Dorians og deres bidrag «Lonely Planet»

Dorians er Armenias mest populære rockeband.


Bandet består av Gor Sujyan (vokal), Gagik Khodavirdi (gitar), Edgar Sahakyan (bass), Arman Pahlevanyan (keyboards) og Arman Jalalyan (trommer).
Gor Sujyan, frontfiguren i bandet, bestemte seg for å bli musikker da han hørte Led Zeppelins «Stairway to Heaven» for første gang.
Led Zeppelin har siden da hatt stor betydning for hvordan gruppen Dorians ble til.

I 2008 kom de overnevnte guttene sammen for å danne bandet «Gor and Friends», hvor de i hovedsak kun spilte coverlåter av Led Zeppelin. Etter et halvt år begynte de å skrive og spille sine egne låter og skiftet navn til «Dorians».
I begynnelsen ble de fleste sangene sunget på engelsk, men etter en stund begynte de å skrive tekster på armensk, som gjorde gruppen ende mer populær i hjemlandet.

Årets armenske bidrag, «Lonely Planet», er skrevet og produsert av en musiker som de fleste ikke forbinder med ESC i det hele tatt, nemlig metal-gruppa Black Sabbath og deres gitarist Tony Iommi.

Armenia skal ut som land nummer elleve i den andre semifinalen som går av stabelen 16. mai i Malmö.

Del:
Relaterte artikler