Haldors topp 10

I år som i fjor deler Haldor Lægreid sine topp 10 i Eurovision Song Contest med oss, som i fjor over en god kopp te. Og det kan være lurt å høre på det han har å si, for i fjor hadde han seks av sine topp 10 inne blant den endelige topp 10 i Baku.

 


Det er mye som ikke faller i smak i år, og blant de mer syrlige observasjonene finner vi kommentarer som «Detter er bråkete, gammeldags og billig.», «Artisten tar seg selv litt for høytidelig.», «Overdramatisk og usymmetrisk.», «Dette er bare too much:», «De vil veldig mye…».

 

Men det er også mye som treffer blink hos Haldor. Så mye faktisk, at han ikke greier å stoppe ved ti bidrag; han må gi «hederlig omtale» til ytterligere tre sanger.

1. NORGE: MARGARET BERGER – I FEED YOU MY LOVE
Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne med denne låten; jeg ble kjempebegeistret helt fra starten. Det er en fengende låt, en knallgod produksjon, det er kvalitet og edge. Man blir dratt inn i sangen. Margaret er som skapt for låten, og hele fremføringen sitter som støpt. Det er ikke rart at denne regnes blant favorittene.  

 

2. DANMARK: EMMELIE DE FOREST – ONLY TEARDROPS
Jeg har sett at dette er storfavoritten i år, og det kan jeg forstå. Jeg blir sjarmert av det etnisk alveaktige, og trommene griper tak og river deg med. Sangen, fremføringen og sangeren passer godt sammen. Hun er veldig søt. Og refrenget er utrolig catchy.  

 

3. NEDERLAND: ANOUK – BIRDS
Jeg ønsker så veldig at denne skal vinne, men tror egentlig ikke på det. Anouk utstråler en egen star quality, og sangen er nydelig. Denne bare må ha en mulighet! «Birds» er enkel men samtidig spennende, og den bare vokser og vokser.

 

De tre på pallen bytter på å være en, to og tre, men i dag ble det denne rekkefølgen.

4. GEORGIA: SOPHIE & NODI – WATERFALL
Her får jeg et umiddelbart positivt inntrykk av hele pakken. Sangerne passer godt sammen, sangen har en fin struktur; starter rolig, tar av etterhvert og bygger seg opp til et skikkelig høydepunkt. Den minner ikke så rent lite om Spania fra i fjor. (Her informerer Wivs om at det kanskje ikke er så rart, da det er to av låtskriverne bak «Quedate conmigo» som har skrevet «Waterfall», og vi får oss en god latter.)

 

5. FINLAND: KRISTA – MARRY ME
Jeg håper at det må gå veldig bra med dette bidraget! Det er en god og positiv poplåt, nokså tradisjonell, men av det litt mer rocka slaget. Det samme gjelder artisten; hun er herlig! Det kan minne litt om Alphabeat, og det er et kompliment. Dette er en skikkelig bra låt!

 

6. ITALIA: MARCO MENGONI – L’ESSENZIALE
Dette er umiskjennelig italiensk pop av beste merke. Italienerne har teft for gode melodier, og språket bidrar til å heve låten et ekstra hakk. Stemmen til Marco er helt særegen, og han har en flott maskulin utstråling. Låten er helt enkelt veldig bra, og det hele fremstår som ekte.

 

7. TYSKLAND: CASCADA – GLORIOUS
Jeg liker egentlig ikke å like sånne sanger, men denne er fengende og troverdig. Det er en god danselåt, og artisten og låten matcher hverandre meget bra.

 

8. ISLAND: EYÞOR INGI – ÉG Á LÍF
Dette er en grunnleggende god melodi. Vokalisten er strålende og produksjonen er gjennomført bra. Hele bidraget gir en veldig helhetlig stemning, og i tillegg har de laget en meget god video.  

 

9. RUSSLAND: DINA GARIPOVA – WHAT IF
Denne låten er rett og slett fin. Jeg vil si at den er «mainstream» på en god måte. Artisten utstråler «sanger» mer enn sexappeal, noe som ofte ikke er tilfellet med kvinnelige Eurovision-artister fra den delen av verden.

 

10. SVERIGE: ROBIN STJERNBERG – YOU
Dette er moderne schlagerpop av godt, svensk merke. Både låten og vokalisten er bra, og hele nummeret utstråler glede, naivitet og ydmykhet. En god representant for arrangørlandet.

 

Tiendeplassen varierer, som nevt over, mellom ikke mindre enn fire bidrag, nemlig Armenia, Belgia, Sveits og Sverige. Etter litt mildt press valgte Haldor Sverige denne dagen, men en annen dag hadde det like gjerne vært en av de andre.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien