Dagens bidrag: Norge

I 2004 ble hun slått på målstreken i Norges andre sesong av Idol. Ni år senere gikk hun til topps i Melodi Grand Prix, og med bidraget I Feed You My Love er Maragaret Berger Norges håpefulle representant i Malmö.

Margaret Berger er 27 år gammel, fra Trondheim, og har en solid musikalsk bakgrunn fra både kor og musikkllinje fra oppveksten. Idol-deltakelsen i 2004, førte til platekontrakt og to godtselgende album – og også singlehits som Samantha og Will You Remember Me Tomorrow?.

Fra 2007 til 2010 opparbeidet hun seg erfaring i kulissene, blant annet som låtskriver og som musikkutvelger i NRK P3. Ny musikk kom i 2011, der spesielt In a Box fikk mye skryt av musikkpressen.

Margaret har lenge vært ønsket av både NRK og fans til en deltakelse i MGP, men det var først i år «tiden var riktig». Hun beskriver selv bidraget I Feed You My Love som både «vakker, poetisk, stygg og fin»; et bidrag som har fått ros for å være annerledes og modig i norsk MGP-tradisjon:

A cocoon in a silent tree
Through the dark night you listen to me
When I whisper broken words in your ear

And you push, you push me hard to the surface
I’m blinded at heart but you wake me
You wake me up from the snow where I was born

I Feed You My Love er skrevet av Karin Park og MachoPsycho, der sistnevnte også har produsert låta.

Svensknorske Karin Park, med base i begge landene – og London – har selv hatt hits på de norske listene. Hun har gjennom årene opparbeidet seg noe av et renomè i musikkbransjen, også gjennom et par politiske ytringer: Ikke alle like heldige.

MaschoPsycho er en svensk produksjonsduo bestående av  Niklas «Nikey» Olovson og norskfødte Robin Lynch. De har sin base i Göteborg, og har jobbet for store navn som Justin Timberlake, Backstreet Boys og P!NK.

Årets Melodi Grand Prix-runde ble slanket fra 24 til 21 låter, med sju bidrag i hver semifinale. Margaret vant det andre heatet i Florø – og gikk like etter helt til topps på iTunes-lista. Senere har låta solgt til platinum, noe som ikke har gjenspeilet seg like godt på landets offisielle låtliste.

 Den lå imidlertid i mange uker like under de tjue øverste låtene på nedlastningslistene, og ser ut til å ha blitt en slags «sleeper»: I musikkbransjen er dette et utrykk for en sang eller et album som selger mye over lang tid, uten å egentlig sette spor av seg på selve listene.

På bettinglister og blant den offisielle avstemningen fra OGAE – de nasjonale fanklubbene – ligger Margaret for øyeblikket svært bra til. På begge lister er hun blant topp tre, og kjemper sammen med bidragene fra Danmark, San Marino og Ukraina som en av favorittene i Malmö.

Norge skal i ilden som nummer 13 av 16 bidrag i den andre semifinalen torsdag 16. mai. I samme semifinale, finner vi også Finland og Island.

Vi ønsker Margaret all hell og lykke – og satser og tror på at vi blir å finne på scenen også under selve finalen, 18. mai

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien