Dagens bidrag: Sveits

Land nr. 16 i den 2. semifinale bringer os fra den østlige del i går, til den sentrale del av kontinentet i dag – der bydes velkommen til «You and me», Takasa og Sveits!

Sveits arransjerede det aller første tv-show i 1956, og de var så venlige at tage seieren på hjemmebanen med Lys Assia. I år blev vinneren av «Die Grosse Entscheidungs Show» gruppen Heilsarmee, eller Frelsearméen om man vil, ét navn som EBU krevede endret grundet regelsettet for konkurransen. Efter en betenkningstid, valgte gruppen navnet Takasa i stedet for, ordet som betyder «ren» på swahili.

Årets sveitsiske finale gikk av staben i desember, ved en direkte transmisjon fra Bodensee Arena i Kreuzlingen. Tradisjonen tro var låterne valgt av de nasjonale tv-stasjoner i Sveits, som hvert representerer sin språkstamme. 9 låter deltok i finalen, og vinneren skulle seerne stå 100% for. Da resultatet var klar, stod vinneren Heilsarmee med låten «You and me», med hele 37,54% av de avgivet stemmer.

Schweiz2013

Takasa består av føljende 6 medlemmer: Sarah Breiter (21 år, kvinnelig vokalist), Christoph Jakob (31 år, mannlig vokalist), Katharina Hauri (46 år, basstromme), Emil Ramsauer (95 år (eldste ESC-deltaker til dato), kontrabass), Michel Sterckx (47 år, trombone) + Jonas Gygax (22 år, guitar).

Bak låten står Georg Schlunegger som både har komponert toner og sat ord på låten, som arbeider ved plateselskapet HitMill Records. Han har sammen med Roman Camenzind og Fred Herrmann produsert låten, de 2 er også en del av HitMill Records. «You and me» er et af de mere klassiske bidrag, men i den lette rock’et sjenre, og vil kanskje være en låt som tiltaler bredt på tvers av alder og kultur.

When the times are getting rough, gold and silver turn to dust
People build their barricades out of jealousy and hate
But there’s one thing they could never, never ever separate

Ah… let it hear from near and far
This is how it’s meant to be, we’re together, you and me
Ah… nothing can tear us apart
Sailing on a stormy sea, we’re together, you and me

We build castles with our hands, on a solid ground they stand
They’re our shelter from the storm, keep us safe and keep us warm
No, there’s nothing that can hurt us, whatever there may come

Ah… let it hear from near and far
This is how it’s meant to be, we’re together, you and me
Ah… nothing can tear us apart
Sailing on a stormy sea, we’re together, you and me

Om den velsyngende og velspillende gruppe kommer til å sikre landets bedste plastering på mange år vil tiden vise, nu er det tid til å ønsker Alpelandet Sveits, Takasa og låten «You and me» al lykke til med dagene i Malmø!

Schweiz2013-1
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien