Dagens bidrag: Georgia

Neste land ut i vår runde av «Dagens bidrag» er Georgia. Årets bidrag «Waterfall» framføres av Nodiko «Nodi» Tatishvili og Sophie Gelovani.

Nodi Tatishvili var kun seks år gammel da han for første gang opptrådde i Tbilisi konserthus. Her var han solist i et lite ensemble bestående av barn i samme alder. I en alder av åtte vant han en nasjonal konkurranse og året etterpå fikk han synge med ensemblet Iveria i musikalen «Two Dwarfs».
I perioden 2005 til 2009 deltok den unge sangeren i flere store prestisjetunge musikkfestivaler og prosjekter. I 2009 fikk han en tredjeplass i en stor konkurranse i Moldova, samtidig som han vant den georgiske versjonen av Idol.
Han deltok også i den georgiske utvelgelsen til ESC i 2009, men kom på en tredjeplass.

Sophie Gelovani startet også sin musikalske karriere i ung alder. Allerede som treåring ble hennes mor oppmerksom på talentet hos den lille piken, og spådde kjapt en lang karriere for sin lille datter.
Hun har deltatt i flere konkurranser oppigjennom årene. I 1999 vant hun et tv-prosjekt som ble kalt «Morning Star», og i 2000 vant hun en stor internasjonal konkurranse i Jerevan, Armenia.

«Waterfall» er ikke skrevet av noviser når det kommer til ESC.
Thomas G:Son har siden starten skrevet 64 sanger for ni land i ESC-sammenheng.
Bare i 2012 hadde han to sanger i finalen; Spanias «Quédate conmigo» framført av Pastora Soler, og vinnerbidraget fra Sverige «Euphoria» med Loreen.
Erik Bernholm har ikke like mange bidrag på sin kappe, men har siden 2010 hatt stor suksess med sine bidrag som han har skrevet sammen med Thomas G:Son.

Georgia skal ut som land nummer 16 i den andre semifinalen 16. mai i Malmö.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien