Intervju med latviske PeR

De hadde 2 låter med i latviske Dziesma dette år, de er 2 energiske & charmerende gutter, ESCNorge har fornøyelsen av å bringe et intervju med PeR fra Latvia.

Ralfs Eilands & Edmunds Rasmanis er 2 gutter i duoen PeR (Please Explain The Rhythm), de tok hjem seieren i Ventspils, og er efter fleire forsøk i den latviske finale, på vei til det Skånske og Malmø. Vi byder velkommen til et intervju med de 2 latviske beatboxere:

Først må jeg gratulere dere med seieren i «Dziesma».

Spørgsmål 1: Først av alt – kan I kort introduserer dere for leserne?
PeR (Please Explain The Rhythm) er et latvisk beatbox and vokal band dannet av 2 sangere og beatboxere fra Latvia (Edmunds and Ralph). Vi forsøker å vise verden at man kan kombinere beatbox med hvilken som helst musikgenre.

Spørgsmål 2: Hvordan fik dere ideen til å deltake i den latviske Dziesma igjen I år?
Vi har optrådt I alle de største latviske tv-shows, på alle latviske natklubber og arenaer, samt de største latviske festivaler. Eurovision var den sidste ting vi ikke har haft muligheten for å gjøre til ende, det er årsaken til at vi virkelig ønskede å deltake igjen.

Spørgsmål 3: Var «Here We Go» skrevet spesielt til Dziesma 2013, eller var låten allerede skrevet før det?
Vi bryter os ikke om at der er låter som er skrevet spesielt for Eurovisionen. Det gjør konkurransen forudsigelig. «Here We Go» er lavet i et studie. Vi ønskede blot å skrive en låt for vores album, og efter 4 dage i studiet var sangen færdig.

Spørgsmål 4: Dere var i «Dziesma» med både «Here we go» + «Sad trumpet» – før den latviske finale, hvilken av låterne troede dere, ville ha den bedste sjanse for å vinne i Ventspils?
«Sad Trumpet» er virkelig en smuk låt, men «Here We Go» hadde fleire sjanser i Eurovisionen, så vi bad vores fans og seere om å stemme på «Here We Go» og lade «Sad Trumpet» blive en låt for romantiske kvelder.

Spørgsmål 5: Har dere fulgt med i Eurodziesma & Eurovisionen før? Om dere har – hvilken latvisk og europeisk bidrag ville dere velje som værende noget spesielt for dere?
(Edmunds) Mit favorit bidrag fra Latvia var sikkert Intars Busulis med låten «Probka» (2009), men fraandre lande er min favorit helt bestemt sidste års Loreen med «Euphoria».

Spørgsmål 6: Har dere lyttet til låterne i same semifinale som dere deltaker i? Hvad er jeres indtryk av låterne indtil videre?
Ja, vi har set et par av dem. Men vi har endnu ikke en favorit. Hver og en av dem er gode på deres egen måde og det er virkelig svært å bestemme sig for en favorit på dette tidlige stadie i konkurransen.

Spørgsmål 7: Utover å synge, hvordan ser jeres liv så ut?
Musik er vores job og hobby på samme tid og det er rigtigt godt som det er, men vi er begge studerende så der går mye tid på studierne. Det er faktisk alt, der er ikke rigtigt tid for så meget andet.

Spørgsmål 8: Adskillige forskjellige later konkurrert I Dziesma 2013 – hvad tenkte dere, da I realiserte at dere skulle reise til Sverige, for å representere Latvia i år?
Vi realiserte at vi skulle til Sverige allerede før Dziesma 2013. Vi ønskede virkelig denne muligheten, at vi bestemte os for å gjøre alt for å komme til Eurovisionen.

Spørgsmål 9: Kommer dere til å benytte same setup på scenen i Malmö, som dere benyttede I den latviske finale?
På scenen vil gjøre det same som vi gjør ved alle vores konserter – hoppe omkring, have det sjot og give gode oplevelser, så der vil ikke blive nogle endringer eller overraskelser, men for å se hvad som skjer, må dere vente til Malmö.

Spørgsmål 10: Hvad er høydepunkterne eller de bedste øyeblikke for dere I livet indtil nu? – og hvorfor spesielt dette?
Det er sikkert Eurovision, fordi at jeg tror det er en stor mulighet for å vise verden hvilken slags music der er i ens land, og ligeledes for å vise os selv som band. Jeg (Edmunds) er super spend tog kan ikke vente med å reise til Malmö.

Spørgsmål 11: Marie N gjorde det i 2002 – kommer dere også til å vinne i konkurransen i sverige? Og hvordan vil dere benytte en første plass efter konkurransen?
Selvføljelig vil vi vinne 🙂 Vi holder virkelig av live opptredener, så en verdens tour ville være stort.

Spørgsmål 12: Omdere kunne velje en sanger/et band som dere kunne lave en låt/PeR ft. XXX med – hvem skulle denne sanger eller gruppe så være?
(Edmunds) Jeg tror at jeg ville velje Skrillex (Sonny John Moore, amr. electro/house/dubstep artist), fordi jeg synes at han er virkelig talentfuld og musikalsk.

Spørgsmål 13: Hvad eller hvem inspirer dere?
(Edmunds) Jeg er inspirert av livet sjelv. Man kanga på gaten å bli inspirert, eller du kan blive inspirert av gode eller dårlige følelser eller oplevelser.

Spørgsmål 14: Er der noget i gutter ønsker at leserne skal vide? – noget i eventuelt ønsker å sige?
Bliv ved med å lytte til godt music og nyd livet.

Til sidst vil jeg blot sige takk fordi at dere tok tid til å svare på spørgsmålene i dette intervju. Jeg vil ønske jer & Latvia lykke til i Sverige og Malmø. Jeg håper at det bliver en stor oplevelse og inspiration for dere, og at dere vil få en god tid i det nordiske.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien