Da er vi i gang …: Første prøvedag unnagjort

Ventetiden er over! I dag gikk de første landene på scenen i Malmö Arena, og prøvene foran årets Eurovision har dermed startet.

Årets første prøver foregår uten presse i salen, et ønske som har kommet fra erfaringer fra både delegasjoner og artister gjennom årene. Men det betyr ikke at vi ikke får sett noe fra Malmö de første dagene.

Videoer med kombinert inntrykk og intervjuer publiseres gjennom Eurovision.tv, og i tillegg har escNorge allerede på plass vår trofaste korrespondent, Wivian i arrangørbyen. Her skal vi holde dere orientert fra første strofe.

Scenen i Malmö ble lenge (f)ryktet grunnet den relative «lille» størrelsen på arenaen, til å bli «One Step Out of Time» i forhold til de siste årenes finaler.

Slapp av. Etter dagens prøver, synes teknologi og nyskapninger innen sceneutrykkene helt «Yes Man» innen nyeste teknologi. LED-skjermer er byttet ut med nymoderne prosjektorer, som sikrer sylskarpe bakgrunner for TV-seere – og i tillegg er lys og røyk minst like mye tilstedeværende som tidligere. I det hele tatt synes denne kombinajsonen å sikre et fargerikt og moderne TV-show fra de tre sendingene neste uke.

Vår reporter Wivian har allerede blogget direkte fra dagens prøver, der de åtte første landene i semifinale 1 hadde sine første steg i Malmö Arena.

Les hennes fortløpende oppdateringer her →

Østerrike, Estland, Kroatia, Danmark, Russland, Ukraina og Nederland var dagens «forsøkeskaniner» – og her er de får inntrykkene som har blitt publisert, på ett brett:

Danmark holder seg i favorittsjiktet, her er det få – om noen – forandringer fra den nasjonale finalen. Anouk og Nederland utmerket seg også med en svært ren og solo fremførelse, som børe sitt til at vi for første gang på mange år for et nederlandsk bidrag i en finale.  Russland og Estland vil nok sloss om balladepoengene i denne første halvdel av semien, og skal vi tro på rapportene – bør ikke førstnevnte avskrives helt fra en finalesjanse.

Så er det Ukraina … Med en kjempe – 2.42 høye Igor Vovkovynski – på scenen, vil dette på alle måter vekke oppsikt(…). Det er svært delte meninger blant fans og presse, hvor vellykkett dette høye stuntet er – og her må man nesten vente på selve kamerføringen, for å ane hvor langt Ukraina kan ta et noe omdiskutert, men veldig populært bidrag.

I morgen er det prøver for de resterende åtte landene i første semifinale: Montenegro, Litauen, Hviterussland, Moldova, Irland, Kypros, Belgia og Serbia.

Vi vil oppdatere «live-stream» fra prøvene – og kommer selvfølgelig tilbake med en kjapp oppsummering på kvelden.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien