Dagens bidrag: Italia

Vi reiser fra det ene Middelhavslandet til det andre og havner i Italia i vår «dagens bidrag»-runde. Marco Mengoni er mannen som i år representerer Italia i Malmö med låten «L’Essenziale»

En kan lure på om Marco fikk sitt musikalske talent i julegave, siden han ble født 25. desember 1988 i den italienske byen Ronciglione.
Han ble musikkinteressert i ung alder, men sang for det meste for seg selv. Da forelderen oppdaget talentet hos den unge gutten ble han sendt til en sanglærer. Der oppdaget Marco at det var mer til å synge enn å synge. Han måtte lære seg sang- og pusteteknikk, ansiktsøvelser og vokaliseringer av alle slag for å forbedre stemmen.

Dette var kanskje ikke det dummeste han gikk igjennom. Allerede i 2009 vant han den tredje utgaven av X Factor og han utgav EP’en «Dove Si Vola».
Noen måneder senere, i 2010, deltok han i Sanremo-festivalen med sangen «Credimi Ancora» og kom på tredjeplass. Han gav også ut en ny EP; «Re Matto».

Etter en suksessfull turne med sine nye sanger, vinner Marco TRL Award for beste mannlige artist, Wind Music Awards og albumet hans selger til platina.
Høsten 2010 vinner han like greit en pris for beste italienske artist og beste europeiske opptreden under MTV European Music Awards.

Les intervjuet med Marco her

Men det var altså i februar i år at det ble avklart at Marco skulle få æren av å representere Italia under ESC i Malmö nå i mai.
Under den 63de Sanremo-festivalen gikk han av med seieren foran bl.a tidligere ESC-deltager Raphael Gualazzi.
Bidraget er skrevet og komponert av artisten selv sammen med Francesco De Benedittis og Roberto Casalino.

Italia er direktekvalifisert til finalen lørdag 18.mai som en av de fem store. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien