Slutt på delfinaler i MGP etter åtte år

I dag melder NRK at det er slutt på systemet med delfinaler i Melodi Grand Prix – hva som overtar er enda ikke klart

Etter åtte år med delfinaler spredt rundt om i det ganske land er det altså slutt. NRK ønsker nå og fornye vår største musikkonkurranse. Charloe Halvorsen sier til NRK at » Vi er i gang med utviklingen av MGP tilpasset 2014 og mange år fremover på alle plattformer. Vårt uttalte mål er å opprettholde og styrke NRKs kanskje sterkeste merkevare også i fremtiden».

Det skal allikevel være plass for sendinger før den store finalen, men hvordan disse skal legges opp eller hva de går ut på er enda ikke klart. 

NRK vil tydeligvis ha større fokus på selve finalen i år. Selv om det har foregått i Oslo Spektrum hittil har det vært liten visuell forskjell på delfinaler og finaler. Neste års finale skal få skinne enda mer enn tidligere sier Charlo Halvorsen.

Det blir avvist at de nedadgående seertallene hadde noe med endringen å gjøre, men NRK syns det var interessant at et annet program nå tok opp konkurransen om seerne. Vi skal ikke se bort ifra at dette har vært med på å styrke avgjørelsen om å gjøre endringer i konkurransens utforming.

Melodi Grand Prix skal altså endre format etter åtte år med delfinaler spredt rundt om i landet. Hva resultatet blir må vi vente litt til med å få vite.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien