Dag 3: Energi, nerver og fine effekter!

 

Tredie dagen i Malmø arena brakte energi, nerver og fine effekter fra de 8 neste lande, som skulle ilden for første gang. Det var også velkommen til 2 av familjemedlemmerne i Norden!

 

Følgende 8 lande var på deres første prøver i dag:

  • LatviaPeR
  • San MarinoValentina Monetta
  • MakedoniaEsma & Lozano
  • AserbajdsjanFarid Mammadov
  • FinlandKrista Siegfrieds
  • MaltaGianluca Bezzina
  • BulgariaElitsa Todorova & Stoyan Yankulov
  • IslandEythor Ingi

 

Vor egen korrespondent i prøvernes midtpunkt startede dagen med lidt spending, hvilket nogle mener er en nødvendig ting i hverdagen. Men efter lidt tid var hun på plass med liveblogg fra prøverne, og ordene som blev sat på de 8 lande var:

 

Latvia var første land på scenen med prøver, og de stiller med både kler og fremføring, ganske som i den nasjonale finale, eneste forandring er at scenen er større, hvilket giver mere rum for bevegelse. San Marino var neste i ilden, Valentina starter på scenen i sin lysball fra videoen, og er ligeledes kledt i de røde gevanter fra samme video. Der var lidt lydproblemer for hende i første prøve, og hun hadde en liten shake vokal samt en utakt ved overgangen i låten ballade til power.

 

Makedonia kom derefter op, og de velger å fremføre på engelsk fra start, for å gå over til makedonsk seinere hen. Vlatko overrasker positivt på vokalen , men de har en noget rotete fremføring som der skal arbeides på. Aserbajsjan bliver kontrasten etterpå, Farid stiller på scenen med en glassøyle med en mann i, seinere i nummeret kommer en kvinne på scenen med rødt dress, og får rosenblade til å virvle rundt i glassøylen.

 

Finland er neste land ute, og stakkels Krista venter stadig på sin eneste ene, og er som ventet stadig kledt i fuldt brudeutstyr for den rette på scenen – hun gjør et bra job med en sikker vokal, dog lyder det som om hun er forkjølt. Malta velger å ha teksten fra låten på bakgrunnen i forskjellige farger og fonts. Gianluca synger med svakeste vokal fra hans side, og synger for fort i forhold til musikken, det virkede klart som om at der var mange nerver fra hans side. Han bruker catwalken som en av de få pt.

 

Bulgaria går likesom Latvia for det samme setup som i den nasjonale finale, ikke mange endringer der er sket der. Mørke kleder og folkedrakter preger scenen i dette nummer. Sidste ut i dag var familjen fra Island, Eythor stiller med en knald bra fremføring, der er ikke noget at sette på dette. Bakgrunnen her er med et liten hus, fjellformasjoner og himmel.

 

Slut på 3. dagen, og snarest velkommen for 4. dagen, som bl.a. bringer Norge og Margaret på scenen for første gang. Det er nu at spenningen stiger, og det er nu at hun skal vise sit bud på, hvad hun mener skal bringe topkaraktererne hjem fra Europa til Norge i en lind strøm. Nedenfor finner du Eurovision.tvs film fra dagens prøver. Hvem er hot – hvem er not, og hvem behøver adskillige fleire øvetimer på scenen ennå?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien