Dag 4: Norge inntar scenen

I dag var det fjerde prøvedag i Malmö arena og de siste delagerne fra den andre semifinalen fikk prøvd seg på scenen for første gang deriblant Norge.

Nytt av året er at det ikke er lov til å filme fra de første prøvedagene, men det offisielle nettstedet Eurovision.tv legger ute et lite utdrag fra alle gjennomgangene.

Vår reporter i Malmö er Wivian og hun følger prøvene tett. Hun blogget live fra prøvene og hva hun mente kan du lese her (link).

Først ut på scenen i dag er den greske gruppa Koza Mostra og Agathon Iakovidis. Agathon stiller på scenen med en bitteliten Bozouki, mens bandet står i bakgrunnen med sine intrumenter. Instrumentene er utstyrt med lys og er en ganske så stilig effekt som blir brukt under Bozouki-soloen. Det er mange meninger om låten, men de fleste er nok enig at dette i hvertfall er med på å skape liv og røre i salen.

Moran Maxor fra Israel stiller i nesten samme antrekk som i den nasjonale finalen, og her trenger man ihvertfall ikke å være bekymret for stemmebruken. Overbevisende fremføring fra 21-åringen.

Gruppen Dorians fra Armenia er neste land ut med låten «Lonely Planet». Frontvokalist Gor Sujyan synger veldig bra og bandet ser ut til å kose seg på scenen.

Ungarske ByeAlex stiller på scenen med to synlige vokalister, en kvinnelig og en mannlig på akustisk gitar. Bakgrunnen er samme type tegninger som på musikkvideoen. Dette er helt klart trivelig, men er det nok til å ta seg videre?

Endelig var turen kommet for Norge og Margaret Bergers aller første prøve. Kjolen er ganske lik den i den nasjonale finalen, men gulldetaljene er byttet ut til sølv samt noen andre mindre justeringer. Bakgrunnen er ganske enkel men stilfullt i sprakende hvite og lilla farger. Noen melder om at Margret virket litt ustødig særlig i det siste refrenget i dag, men noe smårusk før det virkelig gjelder må man regne med. De fleste av synserne var allikevel positive og mange regner nok Norge som en av semifinalens sikreste finalister.

Den albanske duoen Adrian Lulgjuraj & Bledar deltar med årets eneste vaskeekte rockelåt. De har fått en passende bakgrunn i rødt og oransje som ser ut som flammer. De leverer men er vel ikke av de mest sannsynlige finalistene.

Neste land ut på scenen er Georgia som hos mange regnes som favoritter. Bakgrunnen passer veldig godt til «Waterline» den er blå og ganske enkel men kler nummeret bra. Nodi og Sophie synger bra til å være første øvelse og er nok enda bedre når det virkelig gjelder. Blir en stor overraskelse hvis ikke dette tar seg videre.

Takasa fra Sveits virker til å ha et godt samspill på scenen og gjør en god første gjennomgang av denne allsangvennlige låten.

Romania er siste land som får prøve seg for dagen. Kontratenoren Cezar leverer det mange mener er årets mest spesielle bidrag, ingen kan uansett klage på stemmen hans som han absolutt vet hvordan han skal bruke. Scenen er dekt for det meste i rødt og lilla, mens Cezar og danserne er kledd i svart.

I morgen begynner den andre gjennomgangen for landene i den første semifinalen.

 

Del:
Relaterte artikler