Mine spådommer for andre semifinale

Den første semifinalen er unnagjort og nå er tid for å se frem mot den andre semifinale i morgen. Her tar jeg for meg de ti landene jeg tror går videre til finalen.

Disse ti tror jeg går videre:

Norge
I denne semifinalen har jeg faktisk mest tro på at vårt eget bidrag har størst sjanse til å nå finalen! Vi stiller med en helproff artist og en topp moderne låt som mange ser ut til å like veldig godt. Både Finland og Island er i samme semifinale så kanskje det er lov å håpe på høye poeng fra våre kjære naboland? Margaret Berger stråler på scenen og selv om showet er enkelt gjør det at man legger enda mer merke til Margaret og låten. Selfølgelig, alt kan skje, men det ser veldig lyst ut for Magaret og «I Feed You My Love».

Aserbajdsjan
Polert og proft produsert kjærlighetsballade sunget av Farid Mammadov som slett ikke er noen dårlig sanger. Sceneshowet er en av årets flotteste og som kommer til å bli lagt merke til. Og etter prøvene er det en hel del som begynner å snakke om at Aserbajdsjan kan vinne igjen. Jeg håper ikke det, for i mine øyne er den for ordinær til å fortjene å vinne. Mange stemmer kommer den uansett til å få.

Georgia
Vi har hørt det før. En mann og en kvinne som synger ut om sin kjærlighet til hverandre. Klisjefullt ja, men melodien er fin og det er mange som liker denne type låter. Duetten kan jo minne litt om vinnerduoen fra 2011 Ell & Nikki som hadde i mine øyne en helt grei ballade som gikk helt til topps i et ganske så jevnt år. Det er ganske jevnt nivå i år også, så hvem vet kanskje det samme skjer igjen? Men tror nok egentlig ikke de vinner, men Georgia går nok til finalen med ganske god margin.

Hellas
Humørsprederne Koza Mostra og Agathonas Iakovidis synger ut om den økonomiske krisen i hjemlandet med en sang spekket med fart og moro. Dette liker jeg, og det tror jeg resten av Europa også kommer til å gjøre. Hellas kommer alltid til finalen, og gjør det ofte sterkt. Og også denne livlige låten kommer nok til å bli godt motatt.

Finland
Finske Krista Siegfrids er super sjarmerende med sitt bidrag «Marry Me» som er en fartsfylt sak, og som er som skapt Eurovision! Man kan ikke unngå å bli glad av dette, og Krista som fremfører låten i brudekjole leverer et fargerikt og underholdende show. Man trenger slike låter i en finale, og det tror jeg også Europa skjønner.

Romania
En ting er sikkert: Dette er et bidrag for spesielt interesserte! Kontratenoren Cezar fremfører en ganske så sær og annerledes låt. Mange kommer nok også til å heve øyenbrynene på kostymene, bakgrunnsdanserne og alt det andre visuelle på scenen. Her er det utallige inntrykk å fordøye! Men derfor tror jeg også denne kan bli ganske skummel. Denne blir i hvertfalt ikke glemt og med et utrolig fordelaktig startnummer som sistemann ut tror jeg jammen meg Romania klarer å skaffe seg en billett til finalen. Om det er fortjent er en annen sak.

Israel
Storslått kvinnelig ballade sunget av 21-årige Moran Mazor som har en imponerende stemme med tanke på alderen. Noen kan nok synes sånn som meg at dette blir for voldsomt og intenst å høre på. For det er en tung låt både å høre på, men også å synge. Men jeg tror allikevel det er såpass mange som også liker slike store ballader at Israel tar seg til den store finalen.

San Marino
San Marino stiller med samme artist og låtskriver som i fjor. Valentina Monetta synger Ralp Siegels ballade «Crisalide». I fjor synes jeg ikke noe om bidraget i det hele tatt, synes «The Social Network» var både teit utført med en like tåpelig tekst. I år er jeg derimot lettet med å kunne konstatere at dette faktisk er ganske fint å høre på. Mange fans har satt sin elsk på denne låten, det tror jeg også juryen kommer til å gjøre. Fin ballade som etter min mening er best mot slutten av låten når den virkelig tar seg opp. San Marino har enda til gode å opptre i den store finalen jeg spår at de endelig får oppleve det i år.

Island
Islands ballade «Eg A Lif» sunget av Eyþór Ingi Gunnlaugsson er en av mine personlige favoritter. Dette er vakkert og ekteheten i bidraget skinner igjennom. Selv om jeg ikke kan et ord islandsk tror jeg på hvert ord han synger. Det er ikke glitter eller voldsomme visuelle effekter tatt i bruk her, men det synes jeg bare styrker låten. Island fortjener så inderlig å nå finalen i år og tror og håper at de klarer det.

Malta
Malta deltar i år med den sympatiske Gianluca. Og han stiller med en veldig glad og livlig låt som er vanskelig å ikke like. Ukulele trekker opp for min del og jeg synes han gjør en god figur på scenen. De kan ryke i semifinalen, men tror og håper at man blir smittet av gleden i dette innslaget og at Malta tar seg videre til finalen.

Sveits og Bulgaria ser jeg som de sterkeste utfordrene sammen med disse ti som jeg tror går videre. Armenia er en av mine favoritter i år og hadde blitt veldig fornøyd hvis de hadde klart å kapret en av plassene, men tror dessverre den kommer til kort. Tvi tvi!

Hvem tror du går videre? Si din mening i kommentarfeltet!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien