Full guide til semifinale 2

Kl 21:00 i kveld er det klart for årets andre semifinale fra Malmö, og denne gang er det alvor.

Sytten bidrag skal bli bli til 10, som får finalebilletter til den store finalen lørdag. Det hele avgjøres med 50/50 stemmer fra telefonstemmere og ekspertjuryer. De ti «vinnerne» blir presentert tilfeldig i kveldens show: Resultater og poeng blir først offentliggjort etter finalen lørdag.

Margaret Berger skal i ilden som land nummer 13 i kveld, og I Feed You My Love regnes som en av storfavorittene – i en finale der mange regner med overraskelser i forhold til forhåndstips og odds.

Her kan alt skje!

Også Finland og Island deltar i denne finalen, så får vi se om vi i motsetning til de to foregående årene – får alle de fem nordiske landene med i finalen. Det er ikke umulig.

Her er kveldens sytten bidrag – med kjappe kommentarer, pollresultater og odds fra Bet365. Terningkastene er våre skribenters samlede vurdering fra tidligere i vår.

Trykk på flaggene for video – og hør også låtene på Spotify ->

 


latvia 1 | LATVIA

PeR  – Here We Go

Her bærer det av gårde med en gang, og få – om noen – tror egentlig denne trioen har noen som helst sjanser til avansement. Til det blir låt og ræpp for repeterende og konstruert. Latvia endte helt sist på årets poll.

 


sanmarino 2 | SAN MARINO

Valentina Monetta – Crisalide (Vola)

 Veien er lang – selv i lille San Marino – fra fjorårets flørt med sosiale medier, til denne italiensk-språklige balladen. Riktignok ender den i en slags europop, og kanskje det er grunnen til at mange regner heatets minste land som noe av en joker i år. Inne i finalen både fra oss på escNorge, poll og bettingselskap.


makedonia 3 | MAKEDONIA

Lozano & Esma  – Pred da se razdeni

 Legenden Esma og den betydelige unge Lozano skal redde æren for tidligere Jugoslav-landene, som alle røk ut i den første semifinalen. Det gjør de ikke, for svært få tror at denne hybriden av ballade, dubstep og romanske øreganger har en sjanse.


 aser4 | ASERBAJDSJAN

Farid Mammadov – Hold Me

 Standard ballade med et sterkt refreng som setter seg i ørene. Den hviskes Baku igjen i noen hjørner, og ingen er tvil om at Aserbadjsjan også i år får et godt restultat. Og det selv ute sine bestevenner fra Bosnia og Tyrkia i årets startfelt.


finland 5 | FINLAND

Krista Siegfrids – Marry Me

 Finlands skvetter inn og skiller seg skarpt ut etter de fire første bidragene. Mange liker Kristas bryllupsflørt, selv om vi på escNorge var mer moderate tidligere i vår. Finalesjanser både på poll og odds.


malta 6 | MALTA

Gianluca Bezzina – Tomorrow

 Rusletuslende sommerlåt, som mange hvisker om i barkrokene i Malmö. Den er litt seg selv i startfeltet, og er «klar» for finalen hos de fleste tippere. Men kanskje er faren for at den kan bli for anonym i kveld?


bulgaria 7 | BULGARIA

Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo shampioni

Duoen har tidligere sørget for Bulgarias eneste finalebillett så langt i historien. Dette er en veldig typisk miks mellom øst og vest, der vokaler og rytmer står i fokus. Et litt slikt hat/elsk bidrag, som bettingselskapene har satt en forholdsvis lav odds på. Pollen vår – og skribentene her – er på ingen måter enige i det!


island 8 | ISLAND

Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á líf

Island sender en Jan Werner med langt shampoo-hår og skjegg på islandsk. Det kan være både en fordel og ulempe. En ballade, med universelle irske elementer som imidlertid har gått hjem hos mange. Scorer høyt både på poll og odss, og tippes videre av de fleste.


hellas 9 | HELLAS

Koza Mostra & Agathonas Iakovidis – Alcohol Is Free

En litt sær miks mellom britisk ska og greske elementer, med et på mange måter festlig refreng. Ikke populært blant våre medarbeidere eller på pollen, men grekerne vil nok avanserere lell. Lav odds sender denne like til finalen.


israel 10 | ISRAEL

Moran Mazor  – Rak bishvilo

Mollstemt ballade som vel ikke kunne kommet noen andre steder fra, enn nettopp Israel. Synges på hebraisk av Moran, som ser ut til å ha hentet en stylist fra cirka 1981. Ikke blant finalens mest populære innslag, men kravler seg videre med et nødskrik i følge både poll og odds.


armenia11 | ARMENIA

Gor Sujyan  – Lonely Planet

 En litt rocket ballade, skrevet av Black Sabbaths Tony Iommi- som gjennom flere år har .drevet med musikalsk veldedighet i landet. Imidlertid mener mange at dette bidraget er langt fra en håndsrekning. Nest sist på pollen, en høflig toer fra escNorges skribenter – og utenfor finalesjanser og blant bettingselskapene.


ungarn 12 | UNGARN

ByeAlex – Kedvesem

 En innadvendt og overkul fyr synger om sin kjære. Opptredenen er like tilbakelent som låta, og mange er delte vedrørende Ungarns sjanser. Den har blant de høyere oddsene for avansement, men er imidlertid inne i varmen på pollen.


norge 13 | NORGE

Margaret Berger – I Feed You My Love

 Her er det bare å ønske Margaret og Norge lykke til! Storfavoritt, med en odds på lave 1.002 på morgenkvisten. Vi tar imidlertid ingenting for gitt, og kommer til å bite negler til langt på kveld.


albania14 | ALBANIA

Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identitet

Her har Albania satt etniske instrumenter til side, og kjører gitar. Et forholdsvis besnærende tema, blir kanskje noe stillegående uteover låta – og verken poll eller odds levner landet en finaleplass i år. Det gjorde derimot våre skribenter tidligere i vår.


georgia 15 | GEORGIA

Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani  – Waterfall

Thomas G:Son har skrevet årets bidrag fra Georgia, og det høres. Finalens mest pompøse ballade, som sniker seg i ørene om du liker det eller ikke. Det vil være en bombe om Georgia ikke blir å finne i finalen lørdag.


sveits 16 | SVEITS

Takasa – You and Me

Heatets mest typiske ESC-bidrag, med tidenes eldste gruppemedlem på 95 og kontrabass på scenen. Humøret er på topp, men gjengen har fått noe kritikk for et svært så stillestående opptreden. Inne i varmen fra skribenter og poll – ute på oddsen.


romania 17 | ROMANIA

Cezar  – It’s My Life

 Dette er et bidrag som garantert vil vekke oppmerksomhet – på godt og ondt. En eurodancepop med en kontratenor avlutter startfeltet, noe som bare må sees  – og kanskje ikke høres – for å forstå. Slaktet blant oss på sidene, slaktet på pollen – og bettingselskapene tror knapt på dette de heller. Romania har imidlertid en fordel som siste låt – og landet har så langt, en plettfri kvalifiserings-statistikk. Så ……..


 

Skal vi sette opp finaleklare bidrag basert på terningkast, poll og odds – bør følgende land være finaleklare etter kveldens show:

San Marino, Aserbajdsjan, Malta, Island, Israel, Norge og Georgia.

Gode sjanser:  Finland, Ungarn og Sveits.

Mulige: Bulgaria, Hellas og Albania.

Sjanseløse: Latvia, Makedonia, Armenia og Romania.

 


 

 * Komplette poll-resultater finner du her ->

  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien