Første generalprøve overstått

Det ble på ingen måter noen lang 17. mai-feiring for Margaret Berger: Kl 14:30 i dag startet den første av i alt tre fulle prøver foran morgendagens finale.

Og til de som lurer: Ja, her ser både produksjon og innslag hevet de ventede ekstra prosentene fra semifinalene. Imidlertid får vi ikke et egentlig bidle av det hele, før i kveld – siden flere av artistene langt fra stilte i kostymene i denne prøven.

Showet starter i Baku, før sommerfuglene fører oss over halve Europa til Malmö – der det store åpningsshowet er en nyskrevet komposisjon av Benny Andersson og Björn Ulvaeus sammen med Avicii.

Petra Mede entrer deretter scenen og har de sedvanlige frasene om stemmegiving og også noe historie og bakgrunn, før de 26 bidragene settes i gang.

Det blir en pause med Lynda Woodruff – eller reklame for de landene som har dette – etter Armenia, land nummer tolv. Så vidt undertegnede fikk med seg under gjennomgangen, blir dette årets eneste pause mellom låtene.

Pauseinnslagene?

Loreen fremfører en medley av hennes tre singler: We Got The Power, My Heart Is Refusing Me, og selvfølgelig Euphoria. Det er også et innslag med blant andre Carola, som omhandler Svensker med stor S. Deretter overtar Petra Mede selv mikrofonen, i et slags selvironisk syn på ESC-historien.

Eric Saade er deretter klar i «det grønne rommet»: Avstemningen skal starte …

Kl 21:00 i kveld er det klart for den såkalte «juryfinalen»: Prøven der juryene i de 39 deltakerlandene får se og deretter skal stemme etter.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien