Etter over tre timer med sang, dans, lys- og pyroshow var det storfavoritten fra Danmark som innfridde og gikk av med seieren.
Men før den tid skulle vi altså gjennom 26 bidrag for å finne vinneren.
Sendingen åpnet med at en liten og søt larve krøp og spiste seg igjennom store deler av Europa, før den kom til Öresundbroen, på vei hjem til Malmö, for å puppe seg og bli en fargerik sommerfugl.
Dette var en fin og morsom innledning til årets ESC-finale.
Åpningssekvensen på scenen var et stort kor som sang noe som kunne minne om en Olympisk hymne, skrevet av ingen ringere enn Björn Ulvaeus og Benny Andersson, sammen med Dj og plateprodusent Avicii.
Under denne «hymnen» kom alle artistene gående over «broen» i arenaen i en flaggborg. Mye jubel og applaus for de ulike artistene. Kveldens programleder, Petra Mede, kom inn i en rosa kjole, designet av Jean Paul Gaultier og ønsket velkommen til Sverige og Malmö.
Etter et kort innblikk i stemmeregler, satte showet i gang.
Første land ut i finalen var Frankrike og Amandine Bourgeois med «L’enfer Et Moi», et fyrverkeri av en åpning med følelser og pasjon. Frankrike ble etterfulgt av en stilferdig kar fra Litauen og en kjolebrennende sangerinne fra Moldova. Fjerde land ut var Finlands Krista Siegfrid og årets mest minst lavmælte ønske om å gifte seg.
Så fulgte det på, slag i slag, med Spania, Belgia, Birgit fra Estland, lårkorte kjoler fra Hviterussland og en sprudlende, sangglad lege fra Malta.
Land nr. ti ut i finalen, var en av storfavorittene Russland. Den svulstige balladen fra det store riket i øst klarte seg utmerket i finalen.
Da gikk det heller dårligere med Tyskland og Cascada, som startet som nr. elleve.
Gamle rockeguruer og gitarister gav Armenia en finaleplass, noe den game Tony Iommi kan være stolt av.
Nederland har ikke vært i den internasjonale finalen siden 2004, men dette greide Anouk med sine fugler å gjøre noe med. Etter en spennende semifinale, hvor Nederland ble ropt opp som siste finalist, ble det jubel flere plasser enn bare i Nederland. En flott og lavmelt framføring fikk Nederland inn på en niendeplass i årets finale.
Romania har de tidligere årene stilt med brennende piano, sommerflørtende ungjenter og flotte duetter. I år kom Cezar, kontratenoren med en sangteknikk vi andre kan bare drømme om. Mange så på dette som årets freak show, men mannen sang seg inn til en hederlig 13.plass.
Storbritannia har en flott merittliste i ESC-sammenheng, men den har fått seg noen bulker de siste ti årene. Med den dårlige plasseringen i fjord ville de nok reise kjerringa ved å sende Bonnie Tyler i år. Den aldrende rocke-bestemoren fra Wales gjorde en hederlig innsats med sin ballade «Belive In Me».
Vertslandet selv stod på startnummer 16. Robin Stjernberg og låten «You» startet nok allsang flere plasser enn bare i Malmö Arena.
Ungarn og deres ByeAlex sjarmerte tydeligvis Europa med sin lettere hengslengte kjærlighetserklæring, og gjorde en god figur under finalen.
Land og sang nr 18 var kveldens storfavoritt og vinner; Danmark med Emmelie de Forest og låten «Only Teardrops». Et hav av flagg og syngende mennesker møtte den unge jenta på scenen, og i det låten startet, kom et kjempebrøl fra salen. Fløytisten ble nok litt satt ut, for han kunne ikke la være å smile.. hehe..
Islands beste plassering kom i finalen i 2009, da de havnet på en andreplass etter vår Alexander Rybak. I år var det Eyþór Ingi som forsvarte islendingenes farger i Malmö. Med en stemmeprakt og scenetilstedeværelse de fleste kan drømme om gikk det dessverre ikke helt til topps med Island i år, heller. Dog vant han avstemmingen der undertegnede var.
Aserbajdsjan stilte med kveldens mest dramatiske sceneopptreden, med flagrende rødt stoff og en «dobbeltgjenger» klatrende opp-ned inne i en gjennomsiktig boks. Hellas hadde den med lysende gitarer, mest fart, fest og moro, mens Ukraina hadde med seg kjempen Igor, bare for å sette kronen på verket.
Italia sendte i år den stillferdige og sjarmerende Marco Mengoni, og for tredje året på rad fikk Italia en hederlig plass blant topp 10.
Etter at Italia hadde gjort sitt, satt nok hele Norge med hjertet i halsen og maxpuls. Margaret Berger og hennes «I feed You My Love» var neste bidrag ut.
Med jubel fra salen og veiende flagg, gjorde Margaret en fantastisk innsats og sang Norge inn til en feiende flott fjerdeplass. Dette kan vi være stolte av. Gratulerer! (videoen er fra semifinalen)
Georgia var lenge spådd som en av de største favorittene i årets ESC-selskap, men dessverre gjentok ikke G:Son suksessen fra i fjor, med en lignende ballade.
Siste land ut i finalen var Irland og deres Ryan Dolan med «Only Love Survives»
Med halvnakne trommemenn og suggererende danserytmer prøvde den unge irlenderen å overbevise Europa om at «in the end, only love survives».
Europa mente noe helt annet, og Irland havnet sist i årets finale.
Pauseshowet ble innledet av fjorårets vinner, Loreen, og en slags «dette er en typisk svenske» med en videodokumentar som ledet inn i en sang hvor Petra Mede fikk briljere enda mer. Ved å synge og danse om den svenske folkesjelen, og høydepunktet var vel når Carola ble feid av scenen med sin egen vindmaskin.
Etter en gjennomgang av nok en runde fra ESC-historiens arkiv var det dags for å avgi stemmer.
San Marino var første land ut og gav den første tolveren til Hellas. Etter dette ballet det bare på seg, og etter at litt over 30 land hadde avgitt sine stemmer var det klart at Danmark var kveldens vinner med bl.a åtte 12’ere, etterfulgt av Aserbajdsjan på andreplass, Ukraina på tredje og vår egen Margaret på en fantastisk flott fjerdeplass.
Så da er det bare å gratulere Danmark med seieren, Malmö og Svt for to uker med prøver, filming og sendinger. Vi har hatt det veldig gøy sammen med artister fra hele Europa, og det er bare å glede seg til neste år.
Vi sees i Danmark 2014!