Finland satser med UMK i 2014 også

Finland har allerede planen klar for hvordan utvelgelsen for Eurovision Song Contest i 2014 skal være. Tv-kanalen YLE som er ansvarlig for ESC i Finland har bestemt seg for å satse på konseptet UMK for tredje året på rad.

Uuden Musiikin Kilpailu eller konkurranse for ny musikk som det betyr på norsk ble byttet ut i 2012 etter flere år med samme modell med tre semifinaler og en finale. Her er det artisten og låten som står i fokus, og det blir fokusert mer på hver enkel låt enn det feks blir i vår egen norske Melodi Grand Prix.

En ekspertjury gir deltagerne råd underveis til man til slutt står igjen med en representant for Eurovision i den store finalen. Det er også en jury som bestemmer hvem og hvilke låter som går videre fra de innsendte demoene. Fristen til å sende inn demoer er 16.september og den 10.desember blir det offentligjort hvem som går videre til finalen.

Selv om mange fans hadde Finland som sine favoritter i år, ble nok ikke «Marry Me» den suksessen i Eurovision som mange hadde håpet på. Riktig nok tok den seg til finalen men der havnet den på 24.plass med bare 8 Poeng.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien