Noen kommer, noen går?

Omtrent før de siste fløytetonene årets danske vinnerlåt hadde stilnet i Malmö Arena, var spekulasjonene i gang om neste års deltakerland.

Wikipedia, som noen ganger har sine helt egne tolkninger av hva som er «bekreftede» nyheter eller ikke – har allerede hatt flere land inne og ute for 2014.

I går skrev vi kort om de landene som allerede er bekreftet for neste års finale ->. Her kommer en kjapp gjennomgang for de mer usikre og spekulative:

* Albania

Ute en halvtimes tid på Wiki – noe som bare var sludder og vrøvl. Kilden viste til en artikkel om skuffelse over landets finalemiss. Helt naturlig, siden bandet er et av Albanias absolutt største. Vi ser nok Albania i Danmark.

* Romania

Samme greie. Cezar forstod ikke denne underfundige «lave» plasseringen i Malmö, og talentet hans ble hyllet i enkelte rumenske medier dagen derpå. Men ute for 2014, var å trekke det hele noe for langt.

* San Marino

Miniputtene sa allerede før semifinalen torsdag, at man vurderte å gi seg om ikke bidraget kom gjennom nåløyet. Imidlertid kan tonen ha fått en annen lyd, etter at det endelige resultatet viste landets beste resultat så langt.

* Tyrkia

Trakk seg fra årets finale grunnet misnøye med reglene. Tidligere har det vært signaler om at dette var ett enkelt boikott-grep og signal ovenfor EBU, slik at en deltakelse fra Tyrkia i 2014 – slett ikke er utelukket.

* Portugal

Portugiserne signaliserte allerede tidlig i vinter, at landet visstnok skal være klare igjen for 2014. Noen endelig bekreftelse, er imidlertid ikke kommet.

* Bosnia-Hercegovina

Det samme gjelder Bosnia-Hercegovina, som i likhet med Portugal stod over årets finale av økonomiske grunner.

* Latvia

Til tross for en av tidenes labreste rekke av resultater i ESC-historien, skal Latvia – i følge nettstedet eurovoix.com – være klare for Danmark. Eurovision er prioritert, sier man der.

* Polen

Landet sliter med liten interesse, og TVP er visstnok ennå på sparekniven etter EM-festen for et par år siden. Ryktene levner en Polen-retur lite håp for 2014.

* Slovakia

Landet trakk seg i år av ukjente årsaker. TV-selskapet har nettopp vært gjennom en stor omlegging, og det kan skyldes dette – samt laber interesse for fjorået. Noen fansider sier allikevel at Slovakia er den mest sannsynlige «kandidaten» for å komme tilbake, av trioen og naboene Polen/Slovakia/Tsjekkia.

* Luxembourg

Landet har midlene og medlemsskapet i EBU i orden, til tross for all verdens rykter om det motsatte. Derimot er interessen liten i de innerste kretsene i TV-selskapet.

* Liechtenstein

Mangler statlig (fyrstlig?) støtte til EBU-medlemsskap. Må først få finansieringen i orden her. Deretter mangler visstnok 1FLTV en del kritierier både for å være en offentlig kringkaster, samt møte andre standarder for medlemsskap.

* Kasakhstan

Ja, nettopp. Kasakhstan! Flittig diskutert og omdiskutert blant fans. Fakta er at landet jobber aktivt for et EBU-medlemsskap, med argumenter for at de aller vestligste delene av landet ligger innenfor EBU-sonen. TV-selskapet fikk avslag grunnet manglende tekniske- og økonomiske krav i 2010, men forsøker nå igjen. Spørsmålet og problemet er hvordan man definerer EBU-sonen: Strekker denne seg virkelig så langt øst som de vestlige delene av landet? Her er faktisk kart og opplysninger delte …

* * *

Vi tar med ett ellevilt og morsomt rykte helt til slutt:

* Turkmenistan

Ta-da! Landet med «bunnløst rulleblad» i følge både Wiki og andre medier. President Gurbanguly Berdimuhammedow (si det raskt 10 ganger…), vil visstnok inn i den europeiske varmen.

Da må han nok først flytte «Den uavhengige og nøytrale stat Turkmenistan»  lengre vest – og kanskje sørge for i alle fall et par små reformer…?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien