Nederland har sluppet juryresultatene sine

Etter mye oppstyr rundt årets juryresultater, med spekulasjoner om juks og «avtalt spill», er det nå flere og flere kringkastere som offentliggjør sitt lands juryavgjørelser fra både semifinale og finale i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. På fredag var turen kommet til Nederland.

Den nederlandske juryen hadde, til manges glede, med tanke på alt snakket om nabostemming, ikke Belgia på topp i finalen. Det var derimot Norge som mottok 12 poeng fra den nederlandske juryen. Kombinert med telefonstemmene var det allikevel Belgia som stakk av med topplasseringen, med Norge nede på en 5.plass.

Her er juryens rangering av finalistene: 
1. Norway
2. Sweden
3. Denmark
4. Ukraine
5. Belgium
6. Moldova
7. Malta
8. Hungary
9. Estonia
10. Russia
11. Finland
12. France
13. Azerbaijan
14. Iceland
15. Italy
16. Ireland
17. Romania
18. Belarus
19. United Kingdom
20. Georgia
21. Germany
22. Greece
23. Spain
24. Lithuania
25. Armenia

Etter at seernes stemmer var lagt til juryens fikk vi istedet dette resultatet; 

12 poeng – Belgia
10 poeng – Danmark
8 poeng – Malta
7 poeng – Ungarn
6 poeng – Norge
5 poeng – Ukraina
4 poeng – Russland
3 poeng – Sverige
2 poeng – Aserbajdsjan
1 poeng – Hellas

Nederland deltok i den første semifinalen, og også semifinaleresultatene er nå blitt offentliggjort. Her ser vi at juryen hadde Danmark på førsteplass, og det ble også sluttresultatet da seerstemmene var blitt lagt til. Belgia fikk andreplassen her, og med kun en 6.plass fra juryen kan vi regne med at seerne hadde den meget høyt opp.

Juryens rangering av deltagerne i første semifinale ser ut som følger;  
1. Denmark
2. Ukraine
3. Moldova
4. Estonia
5. Russia
6. Belgium
7. Ireland
8. Belarus
9. Austria
10. Cyprus
11. Lithuania
12. Croatia
13. Slovenia
14. Montenegro
15. Serbia

Etter at seerstemmene var lagt til endte Nederland opp med denne poengfordelingen i semifinalen; 

12 poeng – Danmark
10 poeng – Belgia
8 poeng – Ukraina
7 poeng – Russland
6 poeng – Moldova
5 poeng – Irland
4 poeng – Estland
3 poeng – Kroatia
2 poeng – Hviterussland
1 poeng – Serbia

Noen av forskjellene i juryrankingen mellom semifinalen og finalen kan muligens forklares med at to av de nederlandske jurymedlemmene, komponisten Eric van Tijn og TV-vert Cornald Maas, måtte byttes ut mellom de to sendingene. Årsaken til dette var at navnene deres ble offentliggjort i et radioprogram.

I finalen besto den nederlandske juryen av musikkforlegger André de Graaf, musikalartist og programleder Carlo Boszhard, DJ Jeroen Nieuwenhuize,  musikalartist og to ganger programleder for Junior Eurovision Song Contest Kim-Lian van der Meij og sanger og programleder Nance Coolen. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien