Emmelie feirer Sankthans med DR i kveld

For de fleste lande i Europa feires midsommeren på forskjellig vis, i kveld feirer danskerne midsommeren, magien og overtroen – og DR har valgt å gjøre det med bl.a. Emmelie de Forest.

 

Det er tiden for de lyse nætter, men ifølge gammel overtro er den 23. juni også kvelden hvor magien er sterkest, og det feires i Danmark med bål og heksebrænding. Rundt kl. 22:00 i kveld vil tusindvis av hekse blive sendt på deres sidste reise til berget Bloksbjerg i det tyske. I kveld vil danskene valgfarte til strand, dige, eng og sø – for sammen å feire sommeren.

 

Sankt Hans 09

 

DR velger tradisjonen tro å inviterer på Sankthans-fest, i år sendes det fra TV-byen i Ørestaden, og man håper på et stort fremmøte. Der er fri entre, folk skal blot møde op foran DR’s Konsertsal senest kl. 21:30. Arransjementet vil byde på Emmelie de Forest som vil komme å synge 2 sange. DR’s symfoniorkester + bigband i alt 99 personer vil være på plass – den tradisjonelle båltale, leveres også fra en av magiens mestre, tryllekunstneren og standkomikeren Rune Klan er valgt til dette.

 

Og så er der det mest tradisjonelle av alt, 44 jenter fra DR’s Pigekor kommer, og sammen med de fremmødte vil de leverer «Vi elsker vort land», eller i daglig tale: «Midsommersangen», som Holger Drachmann skrev i 1885, med melodi av Peter Erasmus Lange-Müller. For dem som vil følge begivenheterne på tv, transmiteres det på DR1 kl. 21:30.

 

På den konkurrende kanal TV2 Charlie, velger TV2 å feire midsommeren, også her er der dømt «Grand Prix» over gjesterne, den tidligere triple Eurovisjons vinner, Johnny Logan kommer til å deltake i feiringen, likesom den mange produserende – sanger, komponist og tekstforfatter: Keld Heick med konen Hilda Heick kommer til å være på scenen.

 

Øvrige gjester er: Torben Lundager (også komponist ved MGP & ESC), Fede Finn & Funny Boyz (tidligere MGP-deltakelse, men under andet navn) samt «Midsommerkoret» under ledelse av Jørgen Allan Mortensen. Sangeren Johnny Reimer (tidligere MGP deltaker) vil være vert, og hele programmet sendes live fra Syd-Sjællandske Karrebæksminde. Programmet sendes fra 20:45 til 22:20. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien