Rangering 2013

 

Lys og scene er pakket sammen, pressesenter og diverse øvrige lokale oaser, som tiltrak fans og journalister er for længst lukket slukket for i år.

 

Efter hvert års finale, bliver det altid tid for å gjøre op, hvordan den samlede stilling for alle nuværende og tidligere deltakende lande ser ut. I fjor trak visse plasseringer endringer på nesten hele listen, i år ser bildet anderledes ut. 1. – 2. & 3. plassen i finalen tok landene på vandring op over på rangeringen. Plasserne 8. til 21. kom i spil i år:

 

Rangering20131

 

Emmelie1

 

Danmark tok med seieren det største hop – de blev i 2009 forvist til 12. plassen af naboerne i Norge, og året efter var det naboerne i sør, som sendte danskerne 1 plass lengere ned. Men i år kom så revansen, da Danmark tok sig til 8. plassen, og forviste Norge til en samlet 9. plass, derefter Tyskland, Spania, Sveits & Italia. Derefter ligger Russland stabilt på sin 14. plass.

 

2013Ukraine

 

Ukraina tok 3. plassen ved finalen i år, og brakte dervet landet op på en samlet 15. plass, og forviser Belgia til 16. plassen. Monaco som ikke var med i år, ligger stadig stabilt på sin 17. plass, og Tyrkia som også stod over i år, ligger fast på sin 18. plass. Aserbajdsjan fikk 2. plassen i år, hvilket rak til å ta dem fra 21. plassen til 19. plassen, medens at Hellas og Estland måtte 1 plass ned hver til hhv. 20. & 21. plassen.

 

Aser2013-Finale

 

Fra plass 22 og nedefter står plasseringerne stille i år, så der skal gå knapt 1 år igjen, før der atter kan endres på de samlede plasseringer. Et av dem som i år kunne have lavet en god klatring var San Marino, som stabilt ligger på 50. plassen, bare en finale plass ville have bevæget dem et par plasser op mot toppen. 52 lande ligger nu stabilt plassert de neste 10 måneder.

 

Rangering2013

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien