ESC-artister på Pridefestivalen i Stockholm

Den årlige Pridefestivalen i Stockholm er like rundt hjørnet og det er mange kjente fjes, både fra Eurovision Song Contest og Melodifestivalen, på programmet.

Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 1998, vanligvis i uke 31 som normalt faller i månedsskiftet mellom juli og august. Under festivalen pågår det aktiviteter over hele Stockholm, spesielt i festivalområdene Pride Park og Pride House.

Årets festival går av stabelen onsdag den 31. juli og vil vare til lørdag den 3. august. Torsdag den 1. august er det Schlagerpopkveld i Pride Park og årets program er fullspekket med tidligere Eurovision- og MF-stjerner. Tidligere ESC-vinnere Helena Paparizou (for Hellas i 2005), Lys Assia (for Sveits 1956), og årets danske vinner Emmelie de Forest, er bare noen av navnene på programmet.

Zlata Ognevich (Ukraina 2013), Gina G (Storbritannia 1996), Margaret Berger (Norge 2013), Getter Jaani (Estland 2011), Valentina Monetta (San Marino 2012, 2013), Ryan Dolan (Irland 2013), Krista Siegfrids (Finland 2013), Roberto Bellarosa (Belgia 2013), Marie Bergman (Sverige 1971, 1972, 1994) og Roger Pontare (Sverige 1994, 2000) skal også opptre på festivalen.

Det vil i tillegg bli gjensyn med tidligere MF-artister som Anton Ewald, Sean Banan, Eddie Razaz, Ellinor Franzén, Martin Rolinski, Felicia Olsson, Oscar Zia og Michael Feiner & Caisa.
I løpet av kvelden vil det også bli et unikt besøk av Agneta Fältskog. Hun skal motta en gullplate for sitt siste album «A».

Festivaldirektør Jörgen Eriksson sier det er utrolig morsomt å kunne tilby publikumet på Pride en stjernespekket og hyggelig Eurovision-kveld med mye allsang, litt nostalgi og mange overraskelser.

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien