Arena for 2014

Tre byer og fire arenaer står nå igjen i konkurransen og å være vertskap for Eurovision Song Contest 2014 i Danmark: Boxen i Herning, Horsens med sitt Fængslet og København med henholdsvis DR Byen og B&W-Hallerne. Avgjørelsen ventes å tas tidlig på høsten, så vi må smøre oss med tålmodighet litt til.

EBU sier følgende om de ulike kandidatene:

Boxen i Herning arrangerte årets nasjonale finale i Danmark, Melodi Grand Prix, og har kapasitet til å ta opp til 15.000 tilskuere.Fængslet i Horsens er nok den mest utradisjonelle kandidaten. Her vil arrangementet holdes på gårdsplassen til et nedlagt fengsel. Gårdsplassen planlegges å dekkes til for å skape en arena under tak. Det vil her være plass til om lag 13.000 stående gjester.

EscNorges kommentar: Det var også mange ståplasser i årets Arena i Malmö, og det var en del knurring blant fansen angående dette da. Det er ikke alle som makter å stå gjennom et langt arrangement. Et problem for Fængslet?

DR-Byen i København er utstyrt med topp moderne teknisk utstyr og kunnskap for å produsere et direktesendt show. Her planlegges et gigantisk telt for å imøtekomme alle Eurovisionfans.

B&W-Hallerne i København er et gammelt industrikompleks og beskrives som en «lekegrind for kultur- og opplevelsesindustrien». De aktuelle arrangørene her hevder at arenaen kan skreddersys til arrangementet.

Neste års arrangement finner sted uke 19 med semifinaler 6. og 8. mai og den store finalen 10. mai.

 

Kilde: ebu.ch

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien