Dette er nye MGP!

Artikkelen oppdateres! Allerede før årets Eurovision Song Contest var ferdig meldte NRK om store, planlagte endringer i konseptet for Melodi Grand Prix 2014. Men annet enn å innrømme at delfinalene er histore ville de ikke avsløre mye. Nå vet vi mer!

Og så viste det seg at delfinalene faktisk ikke helt kan kalles «historie».

Ut fra informasjonen som nå er sluppet ser det ut til at vil vi få tre direktesendinger, hver mest sannsynlig bestående av fem bidrag, hvor tre fra hver sending går til finalen. En finale som fortsatt vil finne sted i Oslo Spektrum. En endring fra de siste åtte årenes delfinaler vil årets tre imidlertid foregå på samme sted istedet for en «Norgesturne». Hvor de vil finne sted er foreløpig ikke kjent, men mange har spekulert i at en av de andre storbyene i Norge vil få æren av å arrangere dem.

Den neste endringen har med digitale medier å gjøre; Konkurransens tilstedeværelse på nett vil bli mye større. Blant annet vil publikum få delta i utvelgelsen ved å stemme på et knippe låter, og sangene med flest stemmer vil få være med i MGP. Om de da er kvalifisert direkte til finalen, eller om det er ytterligere utvelgelsesrunder, vel, det sies ikke. 

Vi har allerede meldt at fristen for å sende inn bidrag til NRK går ut 15. september, og nå ser det ut til at det er blant disse innsendte bidragene publikum skal få velge ut sine favoritter. Det er ikke sagt noe om hvor mange bidrag som vil bli valgt ut blant de innsendte. I tillegg skal et antall bidrag velges ut av en ekspertgruppe, satt sammen av Vivi Stenberg, slik at det totale antallet deltagere kommer opp i 15. 

Reduksjonen fra 21 til 15 deltagere innebærer imidlertid at listen legges enda høyere enn tidligere. Det er opp til Vivi Stenberg og ekspertgruppen hennes å sørge for at alle de 15 sangene som kommer gjennom nåløyet er nødt til å være potensielle hits. Alle bidragene de velger ut må være vinnerlåter. 

vivi

En annen ting Stenberg ønsker å gjør mer utav er det norske folks engasjement i Melodi Grand Prix. «Det som er så gøy med MGP er at «alle» har en mening om det, det ser vi ikke minst på sosiale medier under konkurransen. Vi kan ikke ignorere det enorme engasjementet til folk, så nå ønsker vi å ta diskusjonen i sosiale medier inn i programmet,» sier MGP-sjefen.

Den siste store endringen vi får se i MGP2014 er en helt ny kontakt med artistene og bidragene i forkant av selve utvelgelsen. «I presentasjonen av hver enkelt artist ønsker vi å gi seerne en litt dypere historie om deltakerne. Det blir en slags «minidokumentar» om hver enkelt artist, hvor vi følger historien fra låten ble tatt inn i konkurransen til artisten står på scenen,» avslutter Stenberg.

Vi holder dere informert om alle oppdateringer angående MGP2014.

Kilde; twitter, vg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien