RÚV er i gang; 1 million til vinneren…

Så er også jakten på Islands bidrag til Euovision Song Contest 2013 i gang! RÚV meldte dette for få øyeblikk siden, på sin facebookside. I tillegg til å vinne retten å representere Island i København i mai vil vinneren også motta 1 000 000 korner. 

Islandske kroner, altså. Hvilket utgjør ca 50 000 norske. 

I meldingen kom følgende informasjon fram; 
Fra og med i dag fram til midnatt 7. oktober kan de som ønsker det sende inn sine bidrag til Söngvakeppnin 2014.
Alle bidragene skal fremføres på islandsk i den nasjonale finalen. Hvorvidt vinnerbidraget skal oversettes til engelsk, eller et annet fremmedspråk, eller beholdes på engelsk til Eurovision Song Contest, vil avgjøres på et senere tidspunkt.
I tillegg til å oppfordre til innsending av bidrag forbeholder RÚV seg retten til å kontakte tekstforfattere/komponister og be spesielt om bidrag. 
Komponister kan delta med to bidrag i konkurransen, mens det ikke er noen begrensning på antall bidrag fra tekstforfattere. 
Låtskriverne velger artist i samarbeid med RÚV. Ved en eventuell uenighet er det RÚV som har det siste og avgjørende ordet. 

Ytterligere informasjon om hvilket format RÚV har valgt, og hvilke regler som gjelder for selve konkurransen, kommer vi tilbake til i en senere artikkel. 

Kilde; ruv

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien