Conchita Wurst for Østerrike

 (Opdatert) ORF har valgt sin deltager til neste års Internationale Melodi Grand Prix i København.

Den østerriske artisten Tom Neuwirth, mer kjent som Conchita Wurst, har blitt valgt internt hos ORF til å representere Østerrike under ESC i København. Sangen som Conchita Wurst skal fremføre i København, er endnu ikke funnet, og der er heller oplyst om der skal velges mellem forskjellige sange, eller om østerrikerne får noget at skulle sige.

Conchita Wurst forsøkte i 2012 å vinne den østerriske finale i Österreich Rockt den Song Contest, forud for det Internationale Meldoi Grand Prix i Baku, men hun greid ikke å kvalifisere seg, men kom på en andre plass med låten «That’s what I am» etter rap-duoen Trackshittas. Dengang var det et valg mellem 2 «alternative» bidrag, men denne gang er Conchita Wurst sikret billetten.

 

That’s what I am (2012)

 

 

Conchita Wurst er føtt i november 1988 som Tom Neuwirth i byen Gmunden. I 2006 deltok hun i tealentshowet «Starmania» på ORF, hvor bl.a. hun konkurrerte mot en anden tidligere østerrisk ESC-deltaker, Nadine Beiler (2011). I 2007 kom hun med i boybandet «Jetzt Anders!», men de fik dog en temmelig begrenset levetid på under 1 år.

 

Den «nye» utgave av Conchita Wurst optrådte hun offentligt med i talentshowet «Die Große Chance» i 2011. Senest har hun deltaket i tv-programmet «The hardest jobs of Autria», hvor hun fikk æren av å være på en fiskefabrik. Derudover har hun også været i tv-programmet «Wild Girls», hvor hun blev sendt på overlevelsestur i den nabisiske ørken.

 

Så snart at vi ved nermere om valg av låt for Conchita wurst, vender vi tilbake med nyheten på ESCNorge.

 

Kilder: escxtra.com, Eurovision.tv

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien