Tyrkia ikke tilbake uten regelendring

Det er lite som tyder på at vi får et gjensyn med Tyrkia i neste års Eurovision Song Contest. Ibrahim Sahin, administrerende direktør for den tyrkiske kringkasteren TRT, har i dag uttalt seg angående sjansene for tyrkisk deltakelse i kommende ESC i København 2014.

Sahin sier at TRT ikke har planer om å delta i konkurransen så lenge stemmene blir gitt etter regelen om 50/50 telefon- og jurystemmer. Samtidig påpeker han at de er misfornøyde med at Spania, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia («de fem store») automatisk blir direkte kvalifisert til finalen hvert år.
Tyrkiske Eurovision-fans benytter seg av sosiale medier til å protestere mot avgjørelsen til TRT og de ønsker at en annen kringkaster skal ta over ansvaret for deres deltakelse i konkurransen.

Sahin utelukker derimot ikke muligheten for at Tyrkia vil delta i ESC 2014, men det hele beror på en endring i reglene om de delte jury- og telefonstemmene innen landenes søknadsfrist for deltakelse utgår.
Derfor kan vi konkludere med at sjansene er små for et gjensyn med Tyrkia i København neste år.

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien