Ovi jobber med sitt nye album

Ovi tilbringer for tiden et par uker i Norge hvor han samarbeider med produsentene i Beyond51 om å lage låter til sitt andre album. Han nevner også at han har Eurovision Song Contest 2014 i tankene når låtene skrives.

De fleste husker nok Beyond51 fra 2011 da de vant MGP med Haba Haba som ble fremført av Stella Mwangi. Nå er de på listen over produsenter og låtskrivere som Ovi skal samarbeide med det neste halvåret. Oslo er den første destinasjonen før han fortsetter samarbeidet med flere låtskrivere fra Norge, Sverige og Danmark. Han skal også på et par besøk til USA hvor han skal samarbeide med blant annet Lena Leon, Phillip Halloun og Thomas Barsø.

Ovi sier han har høye forventninger til sitt andre album og med plateselskap daWorks i ryggen ønsker han å slippe flere vellykkede singler, ikke bare i Skandinavia men også i resten av Europa og i Asia. Videre sier han at det er flott hvis disse sangene blir godt mottatt i Romania også, men flere ganger har han sett at man må tenke litt annerledes når man skal komponere låter til det rumenske markedet. Ofte har han tenkt at «dette er en bra låt, men den er altfor rumensk». Derfor arbeider han også med låter som er spesielt rettet mot Romania og publikumet der.

Siden Eurovision og MGP ikke er ukjent for hverken Beyond51 eller Ovi, jobber de nå sammen på en låt som Ovi nylig har skrevet, og da særlig med Eurovision Song Contest 2014 i tankene.

Ovi har tidligere deltatt i MGP 2006 med The Better Side Of Me, der han kom seg til Siste Sjansen. Han prøvde lykken igjen i 2009 med Seven Seconds, skrevet av Simone Larsen. Han kom seg til finalen men måtte se seg slått av blant andre Tone Damli, Alexander Stenerud, Publiners og vinneren Alexander Rybak. Det samme året slapp han sitt første album This Gig Almost Got Me Killed, den gangen også under plateselskapet daWorks.

Men Ovi ga ikke opp håpet om å komme seg til Eurovision Song Contest og året etter vant han den rumenske finalen sammen med Paula Seling. De to tok turen til arrangørbyen Oslo og fremførte Playing With Fire på den store scenen i Telenor Arena. Det gikk ikke verre enn at de klarte å oppnå en meget respektabel tredje plass i finalen. Etter ESC-suksessen ble hans første album utgitt på nytt med både nytt cover og med Playing With Fire som bonusspor.

To år senere prøvde Ovi lykken i MGP enda en gang, denne gangen som låtskriver sammen med Tommy Berre og svenske Thomas G:son. De fikk Reidun Sæther til å fremføre sangen High On Love. Hun deltok i første delfinale på Ørland og klarte å ta seg videre til finalen i Oslo Spektrum, men der måtte hun se seg slått av både Bobby Bare og Petter Øien, Plumbo og vinneren Tooji.

Nå gjenstår det bare å se om det blir et gjensyn med Ovi og Beyond51 i MGP eller ESC 2014. Vi ønsker han uansett lykke til med arbeidet på sitt andre album.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien