Sveits arbeider sig frem mot nasjonal finale

 

En stor del av Europa er i gang med forbereddelserne forut for deres nasjonale finaler, og Sveits med deres forskjellige språk, har altid masser å se til.

 

Representerende den italienske språkstamme i landet, har man tv-stasjonen RSI, som år efter år sikre de italienske gloser i den svitsiske finale. RSI vil den 12 november avgjøre, hvilke 3 bidrag de vil sende frem til nermere inspeksjon, forut for landets finale. Normalt plejer RSI å holde en liten finale, hvor deres representanter finnes, men i år er der sadlet om, og deres bidrag vil kun blive presentert på Radio-stasjonen Rete 3.

 

Det vil betyde at RSI forsøker å henvende sig til det lidt yngre publikum, som vanligt lytter til netop denne radio-stasjon. Programmet hvor låterne presenteres i, vil blive sendt den 12. november kl. 21:00, og transmiteres fra Lugano. Radiokonkurransen vil bestå av 7 bidrag, 6 som er funnet gjennom en jury, og 1 bidrag vil komme via vinneren av talentkonkurransen «Fattore Voce 2013».

 

På internet-platformen: «Eurovisionplattform.sf.tv» er der aktivitet, for tradisjonen tro er der åpnet op, så sveitserne kan uploade deres håpefulle bidrag. Der er små 2 uker tilbage endnu å uploade på siden, og pt. er der registreret 45 bidrag derinde. Pt. er der ikke de store kjendte navne, men til gengæld er det et godt talerør for den brede befolkning. Lyt til alle mdtaget bidrag her: Eurovisionplatform.

 

Alpelandet fortsetter den stor jagt på neste års vinner, RSI beslutter deres 3 håp den 12. november. Platfromen hvor alle kan registrere deres håp, lukker tilgangen den 28. oktober om morgenen, hvorefter at der skal finnes 9 bidrag som de sender videre. Derutover vil tv-stasjonen RTS finne sine 6 bidrag, således at i alt 18 bidrag skal for en fagjury, innen at de kokes ned til 9 bidrag, forut for den sveitsiske finale i Kreutzlingen og Bodensee Arena.

 

Kilde: Eurovisionplattform.sf.tv + Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien