Rekordhøy deltagelse på Island

Nå er fristen for innsendelse av bidrag til Söngvakeppnin 2014 gått ut, og RÚV har mottatt et rekordhøyt anntall bidrag. Ikke mindre enn 297 sanger er kommet inn, noe som er en økning på hele 25% fra i fjor.

Fristen for innsendelse gikk egentlig ut 7. oktober, men flere artister og låtskrivere meldte at de ikke ville greie å gjøre ferdig sine bidrag på grunn av blant annet innspilling av juleplater og forberedelser til konserter. RÚV bestemte derfor å utvide innsendelsesfristen med en uke, til midnatt 14. oktober. 

 

Etter at reglene for deltagelse ble endret i år, slik at hver komponist kun kan sende inn to bidrag, er også antallet komponister gått opp nokså kraftig. 

 

En jury har nå den krevende oppgaven å sortere de innsendte bidragene i en liten «ja-bunke» og en langt større «nei-bunke». Denne jobben skal være ferdig i midten av november, men det er ikke sagt noe om når komponister, titler eller artister vil offentliggjøres.

Slik det ser ut nå vil Söngvakeppnin 2014 avgjøres etter samme format som 2013-utgaven; to semifinaler som finner sted en fredag og lørdag, og så finale lørdagen etter. Dette er imidlertid ikke bekreftet enda. Det er heller ikke sluppet noen datore enda, men det er trolig at semifinalene går av stabelen i slutten av januar, og at finalen da kommer i begynnelsen av februar. 

Kilde; ruv.is

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien