Sverige: Oscar Zia klar for MF 2014

Spekulasjonene rundt hvilke artister som får innpass i Melodifestivalen 2014 er allerede i gang i Sverige. I sommer ble det klart at gruppen Eko blir en av deltakerne som vinnere av konkurransen ‘Svensktoppen nästa’, og i dag kunne avisen Aftonbladet avsløre at 17 år gamle Oscar Zia er det første ‘tunge’ navnet som er bekreftet for vinterens konkurranse.

Sin unge alder til tross er Oscar Zia allerede et velkjent navn for ‘söta bror.’ For ett år siden dukket han for første gang opp på svenske TV-skjermer som deltaker i X-factor, og i vår danset han seg hele veien til finalen i Let’s Dance (‘Skal vi danse’). Der ble han slått med knappest mulige margin av Markoolio. Etter dette gjennombruddet har Zia rukket å slippe to singler på markedet, #fail og Without U.

Deltakelsen i 2014-konkurransen blir heller ikke Zias debut i Melodifestivalsammenheng. I 2013 var han nemlig med som co-vokalist på Behrang Miris partylåt Jalla Dansa Sawa sammen med Loulou Lamotte. Låten tok seg til Andra chansen der den tapte i siste omstemningsrunde mot Anton Ewalds Begging. Den ble imidlertid en svært populær hit i ettertid, og nådde blant annet 4. plass på den offisielle svenske singlelisten.

 

I følge kilder i SVT er låten Oscar Zia skal fremføre i MF 2014 en uptempo-låt som beskrives som ‘en jäkla bra poplåt.’ Foruten Zia er det også kjent at krimforfatterinnen Camilla Läckberg og fjorårsdeltakerne Anton Ewald og Eddie Razaz har sendt inn bidrag til Melodifestivalen 2014. Andre navn det spekuleres i er Sara Li, Andreas Weise og rockebandet Outtrigger.

Kilde: Aftonbladet
Bilde: oscar-zia.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien