‘Nesten’ Páll Óskar igjen for Island…

Det er ikke alltid de gode idéene våre er så gode som de først kan virke. Det har den islandske musikeren og journalisten Haukur Viðar Alfreðsson fått oppdage i dag. Han har, etter eget utsagn, alltid drømt om å delta i Eurovision Song Contest, og i år sendte han inn et bidrag til RÚV, like før innsendingsfristen gikk ut.

 Han hadde til og med fått med seg blant andre Páll Óskar på artistsiden, noe både islendinger og ESC-fans ellers i Europa har ønsket seg lenge. Så langt så godt. 

 Imidlertid bestemte Haukur seg for å fremføre sangen i første episode av sitt nye nettsendte tv-show i går, noe som i følge reglene automatisk diskvalifiserer låten. Reglene sier nemlig at det ikke skal skje, en bestemmelse som kom etter at «Til hamingju Ísland» med Silvíu Nótt ble lekket på nett før konkurransen startet.

 Páll Óskar har gått ut og sagt at han definitivt ikke ville spilt sangen på forhånd. Han uttaler; «Jeg hadde ikke gjort dette hvis jeg var ham. Jeg ville ha ventet til etter at utvalgskomiteen hadde plukket ut de sangene som de vil ha med.»

 Låten heter «Evrópa og við», og beskrives som en litt «julete» sang, med litt sånn «we are the world»-følelse.Teksten handler om at Island ønsker å være venner med Europa, hvor kjærlige og vennlige de er og at de vil vinne tilbake Europas hjerter ved å lære oss andre om håp og fred.

 Flere islendinger jeg har snakket med mener at denne sangen, dersom den hadde kommet med til Söngvakeppnin, nesten helt sikkert ville ha vunnet. 

 «Denne låten er altfor god til å rote det til på denne måten» fortsetter Páll Óskar, som sier han var klar til å synge låten i Söngvakeppnin om den var blitt valgt ut. Han har representert Island i Eurovision en gang tidligere, med «Minn hinsti dans» i 1997.

 Link til låten kommer så fort den legges ut for embedding. 

 

Kilder; visir.is, facebook
Bilde; wivs@escnorge

Bakgrunnsinfo; Tinnaros

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien