Frankrike satser stort mot København

Denne uken har det kommet flere detaljer fra Frankrike og France 3, der landet for første gang siden 2007 vil gjennomføre en åpen utvelgelse for å finne sitt bidrag til København.

Frankrike går for en liten, men fult ut nasjonal finale med tre bidrag, der TV-kanalen nå offentlig søker etter interessante artister og låter. Disse må være ihende France 3 innen 24. november, og utenom de vanlige Eurovision-kriteriene – ønskes det også at i alle fall majoriteten av teksten skal være på fransk.

Deretter vil France 3 samarbeide med musikkindustrien for å finne de tre finalistene, som den 26. januar vil bli offentlig fremført i programmet Les Chansons D’Abord – frontet av landets 2001-deltaker og stadig et navn med stor stjerne i hjemlandet, Natasha St-Pier. Hun har forøvrig allerede sikret seg er sikret en plass i København på sidelinjen, som TV-kanalens kommentator!

Nå vil ikke vinneren avsløres i denne presentasjonsrunden, for i samarbeid med radiokanalen France Bleu – et slags fransk svar på P4 med sterke lokale forankringer og med riktig så hyggelige lyttertall – vil låtene bli krafigt markedsført den kommende måneden. Helt frem til den 23. februar vil det være mulig å stemme på de tre kandidatene, til vinneren endelig vil bli offentligjort i Les chansons d’abord 2. mars.

Det virker som sannsynlig at selve avstemningen kun vil være åpen for fanske seere og lyttere. En egen «fan-plass» er også satt klar i juryen for å finne låtene, i tillegg til medlemmene fra musikkindustrien. Denne fan-plassen vil trekkes som en heldig vinner i en Eurovision-relatert konkurranse kanalen kjører i disse dager.

Det endelige resultatet vil være en velkjent sum av seerstemmene kombinert med jury.

Natasha St-Pier innehar ennå Frankrikes beste plassering siden 1995, da hun kom som nummer fire nettopp i København 2001. Kan Frankrike endelig klare et lignende resultat til neste år?

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien