Polen er tilbake!

I dag er det bekreftet at Polen har lagt inn ønske om å delta i Eurovision Song Contest 2014 – i året der det er 20 år siden de deltok for første gang

 

Etter å ha trukket seg fra konkurransen i 2011 grunnet dårlig økonomi og andre prioriteringer har vi måtte vente noen år før TVP endelig har sagt ja til å delta igjen. I dag har de altså bekreftet at de vil delta. På sin hjemmeside skriver TVP at videre detaljer rundt utvelgelsesprosessen vil bli offentliggjort i januar.

Polen deltok i Eurovision Song Contest før første gang i 1994 og fikk en strålende andreplass levert av Edyta Górniak som sang To nie ja! Deres nest beste plassering er en syvende plass fra 2003 (Ich Troje). Siden semifinalene ble innført i 2004 har Polen bare gått til finalen én eneste gang – i 2008, da Isis Gee sang For Life til en 24. plass i finalen. Siste deltakelse i 2011 endte i fullstendig mageplask – da Magdalena Tul kom på sisteplass i sin semifinale med låten Jestem.

Polen er altså tilbake i Eurovision Song Contest etter 2 års fravær. Hvordan utvelgelsen skal foregå er foreløpig ukjent, men det er ventet at vi får vite mer i januar.

Del:
Relaterte artikler