Slik blir nye Melodi Grand Prix

(Oppdatert) NRK har i dag avslørt en rekke detaljer rundt MGP 2014, og både programledere, dato – og konsept – er nå klare.

Finaldatoen blir 15. mars i Oslo Spektrum, med tre forutgående sendinger fra Folketeateret 7- 8- og 9. mars.

 Startfeltet blir på femten bidrag totalt, og Erik Solbakken og Jenny Skavlan vil lede showene.

Det blir dermed en liten MGP-festival helgen før den store finalen, der fem låter og artister presenteres hver av de tre dagene. Tre av disse skal videre til finalen. Sendingene fra Folketeateret vil bli suplementert med montasjer og klipp fra hele utvelgelsesprosessen, og i år ønsker NRK virkelig å vise artistenes vei frem til det store alvoret starter.

Spranget fra de tre mindre og intime forsendingene fra Forlketeateret til finalen i Spektrum, ventes å bli riktig så stort. Finalen skal bli en Finale – med stor «F».

 Meg på MGP-laget har Vivi Stenberg fått en solid lyttergruppe. Disse har ikke bare vært en del av selve valget av finalelåtene, men de skal også bidra aktivt i sendingene – sammen med publikum via sosiale medier. I tillegg vil NRKs MGP-sider bli en del av oppladningen, med mye mer bakgrunnsstoff og oppfølging av deltakerne enn tidligere.

Denne lyttergruppen består av: Musikkprodusent Marie Komissar, musiker Tarjei Strøm, 730-redaktør Gisle G. Stokland og Music Norway-direktør Kathrine Synnes Finnskog.

MGPs musikksjef Stenberg forteller om et frisk startfelt, med vekt på moderne låter og noe mindre sjangerbredde enn tidligere. Det ser ut som å gå mot en finale med en god del moderne låter innen pop og elektronika-finale i Spektrum, men med solide og kjente låtskrivere – og overraskende artistvalg.

Det betyr imidlertid ikke at årets utvalg av MGP-navn blir uten kjente ansikter!

 Hovedtanken er at låtene ikke skal falle i den typiske og velkjente MGP-båsen og skal ha potensiale langt utover sendingene i mars. Aner vi at suksessen med Margaret Berger ligger og lurer i bakhodene til lytterpanelet?

Billettene til festivalen og finalen slippes i løpet av dagen – artistene blir presentert i slutten av januar.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien