Finland: Her er artistene for UMK 2014!

I dag fikk vi endelig vite navnene på artistene og bidragene som skal kjempe i Finlands Eurovision-utvelgelse UMK. På en pressekonferanse kunne YLE presentere årets 12 artister.

Dette er artistene og låtene for UMK 2014:
Lauri Mikkola – Going Down
Clarissa feat. Josh – Top Of The World
Madcraft – Shining Bright
Mikko Pohjola – Sängyn reunalla
Jasmin Michaela – Kertakäyttösydän
Hukka Ja Mama – Selja
Hanna Sky – Hope
Makea – Painovoima
Dennis Fagerström – My Little Honey Bee
Softengine – Something Better
Lili Lambert – Let Me Take You There
MIAU – God/Drug

For norske øyne er det nok få om noen som helst kjente navn på listen her. 
Dennis Fagerström har det finske folk hatt mulighet til å følge via sang-konkurransen The Voice. Ellers er de fleste deltagerne her mer eller mindre nye navn i musikk-bransjen. Men årets deltagerliste består av halvparten grupper og halvparten solo-artister.   

 

Foreløpig kan man kun høre 30 sekunder av hvert bidrag, dette kan du gjøre ved å følge denne linken (klikk her). Trykk på artistene for å høre en snutt fra deres låt.

For UMK 2014 mottok lytter-panelet 420 demoer. Juryen som har plukket ut låtene blir også å se i løpet av hele konkurransen og skal veilede og kommentere deltagerne sine opptredener.

Juryen for 2014 består av: Toni Wirtanen (kjent fra rockebandet Apulanta). Redrama (kjent finsk produsent), Aija Puurtinen (Artist) og Tomi Saarinenhas (Jobber i radiokanalen Yiex og sies å være en av Finlands mest innflytelsesrike menn i musikkbransjen).

Totalt skal det være fem sendinger før vinneren av UMK 2014 skal kåres i finalen den 1.Februar.

Krista Siegfrids vant årets utgave av UMK og representerte Finland i Eurovision med gladlåta «Marry Me». Det holdt til finaleplass men der plasserte den seg på en skuffende 24.plass.

 
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien