Albania: Festivali i Këngës starter i kveld

I kveld braker det løs med den 52. utgaven av Albanias store sangfestival, Festivali i Këngës. Gjennom i alt tre kvelder skal 16 artister i ilden, og til slutt står man igjen med landets representant i Eurovision Song Contest 2014.

I kveld og i morgen kveld arrangeres de to semifinalene, mens selve finalen går av stabelen lørdag kveld. I alt åtte artister skal fremføre sine bidrag i hver semifinale, men i motsetning til tidligere år ryker ingen av dem ut. Det betyr at samtlige 16 bidrag i semifinalene blir å høre i lørdagens finale.

Torsdagens semifinalister er:

1. Luiz Ejlli
2. Rezarta Smaja
3. Edmond Mancaku & Entela Zhula
4. Lindi Islami & Venera Lumani
5. Xhejn & Enxhi Kumrija
6. Renis Gjoka
7. Sajmir Braho
8. Hersi Matmuja

Fredagens semifinalister er:

1. Blerina Braka
2. Marjeta Billo
3. Xhejsi Jorgaqi
4. Klodian Kaçani
5. Frederik Ndoci
6. Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj
7. Orges Toçe
8. Grupi LYNX

Forberedelsene til årets Festivali i Këngës startet tidlig i desember måned, og TV-kanalen RTSH sitt eget symfoniorkester med over 60 musikere har øvd inn de 16 bidragene i ukevis. Selve sendingen finner sted fra Kongresspalasset, Pallati i Kongereseve, i sentrum av Tirana. En trio bestående av Enkel Demi, Xhesika Berberi og Marinela Meta skal lede programmet.

Etter hvert av de åtte konkurrerende bidragene vil det bli fremført en duett der hver av de konkurrerende artistene vil synge en kjent sang fra tidligere utgaver av festivalen sammen med gamle deltakere. Hele showet starter med at fjorårets seierherrer, Bledar Sejko og Adrian Lulgjuraj, fremfører sin vinnerlåt Identitet. Den maktet ikke å ta Albania til finale under årets ESC i Malmö.

Kveldens og morgendagens semifinale sendes fra kl. 20.45 på RTSHs webcast som kan følges her.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien