Boyuk Sehne 2014 for Aserbajdsjan

I år som i fjor skal Aserbajdsjan velge sin representant til Eurovision Song Contest gjennom talentshowet Boyuk Sehne (Den store scenen). Fjorårets vinner, Farid Mammadov, opplevde stor suksess, både under Eurovision SOng Contest og i hjemlandet, så det antas at mange håpefulle vil melde seg til auditionrundene.

Sangere som ønsker å delta i Boyuk Sehne må melde seg til audition i en av de åtte byene der prøvesyngingene vil finne sted, mellom 9. og 15. januar. 

Det nasjonale tv-selskapet, Ictimai, melder at vinneren av Boyuk Sehne vil representere Aserbajdsjan i Eurovision Song Contest 2014 i København.

Det er foreløpig kun datoer for opptaksrundene som er sluppet, ikke for programmene. Det antas imidlertid at finalen ikke vil gå av stabelen før like i forkant av fristen for å lever inn bidraget til EBU. Dette betyr at vi nok får ytterligere en finale like rundt 15. mars.

Det er heller ikke sagt noe om hvordan selve bidraget skal velges ut; om et antall finalister skal fremføre samme låt eller hver sin låt, eller om de eventuelt gir en vinner flere sanger som det så skal velges mellom. 

Vi holder dere oppdatert etterhvert som flere opplysninger rundt den aserbajdsjanske utvelgelsen slippes. 

Kilder; ictimai, esctoday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien