Finland: Bli bedre kjent med artistene i UMK 2014

Tidligere denne måneden ble de 12 artistene og bidragene som skal være med i UMK 2014 gjort kjent. Her får du litt mer informasjon rundt alle de 12 artistene og bandene som skal konkurrere i Finlands ESC-utvelgelse for 2014.

CLARISSA FEAT. JOSH STANDING – «TOP OF THE WORLD»
Man kan vel si at dette er den mest «typiske Eurovision-låten» fra finlands bunke med 12 finalister. Clarissa er en nykommer i bransjen med to singler i bagasjen. Med seg på denne poppete schlager duetten får hun med seg unge Josh Standing fra Storbritannia.

DENNIS FAGERSTRÖM – «MY LITTLE HONEY BEE»
Kjent via finske The Voice 2013. Den unge sangeren sine musikalse idoler er Robbie Williams og Michael Buble som begge har gjort stor suksess i storband-sjangeren.

Hanna Sky – «Hope»
Hanna har lenge skrevet egetskrevet materiale men det er først nå hun tar stegen fram til den store scenen.

Hukka Ja Mama – «Selja»
Dueon består av to barndomsvenner. Lasse og Martine kombinerer pop og folk sammen med den naturlige finske melankolien.

Lilli Lambert – «Let Me Take You There»
Lilli vokste opp med å høre på mye Gospel-musikk og er en selvutnevnt «Kirkejente».
Hun har sunget siden hun var seks år gammel og har snart sitt debutalbum på trappene.

Lairo Mikkola  – «Going Down»
Låten heter Going Down, men Lairo selv har høye ambisjoner for dettee soulfylte bidraget som han håper har det som skal til for å ta han helt til topps i UMK 2014.

Madcraft – «Shining Bright»
Moderne punkeband med de typiske popelementene som vi er vant med å høre i populærmusikkens variant av den gode gamle punkrocken. Madcraft består av fire gutter fra Helsinki og har den tiden de har vært i bransjen blitt lagt merke til for sine melodiske låter og sin positive energi på scenen.

MAKEA –  «PAINOVOIMA»
Makea består av fem musikere som i forbindelse med UMK slipper sin aller første egenskrevne låt som band. Låten er en god blanding av Pop og hip-hop.

MIAU: «GOD/DRUG»
Jentegruppen Miau har allerede rukket å bli lagt merke til av Indie-lytterne. MIAU tar nå steget ut til den store massen og håper deres mørke elektropop vil klare å kapre stemmer i Finlands store nasjonale ESC-utvelgelse.

Mikko Pohjola – «SÄNGYN REUNALLA»
Unge Mikko er en Singer/songwriter fra Oulu, som ligger i den nordlige delen av Finland. Hans første album kom i 2011 og musikken hans består av lekre poptoner kombinert med mørke og innholdsrike sangtekster.

Jasmin Michaela – «Kertakäyttösydän»
Jasmin kommer fra en musikalsk famile. Hun liker veldig godt latinske rytmer. Låta skiller seg ut med å være litt annerledes, så gjennstår det å se om finnene lar seg begeistre av dette bidraget.

SOFTENGINE – «SOMETHING BETTER»
Softengine beskrives som en kryssning mellom Muse og 30 Seconds To Mars til tross for at bandets eldste medlem bare er nitten år.

Her kan dere se alle de 12 artistene sin første opptreden i UMK:





I morgen er det klart for første program i Finland der den første gruppen med deltagere får presentere seg for tv-seerne.

Kilde: Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien