Intervju med Martine Marbel

I fjor ga Martine Marbel ut sin debutplate Girls Can’t Swim og hun høstet nominasjoner som Årets Nykommer og Årets Norske Soloartist til Gaffa-prisen 2013, i tillegg ble hun listet på NRK P3. I år debuterer hun i Melodi Grand Prix med låta Right Now.

Martine er 27 år gammel og kommer opprinnelig fra Sandefjord, men for tiden bor hun i Oslo. Hun deltar i MGP 2014 med sangen Right Now som er skrevet av Marbel selv, den er komponert i samarbeid med Goran Obad og Anders Kjær har produsert låta.
Vi har intervjuet Martine for å bli litt bedre kjent med henne:Hei Martine!


Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Fra jeg var ganske liten har jeg spilt piano og vært veldig interessert i musikk. Jeg har alltid drevet med musikk, og utdannet meg på LIPA i England, med fokus på låtskriving og sang. Etter studiene flyttet jeg til Oslo, hvor musikken har vært min hovedgreie siden. Jeg skriver låter, underviser litt i sang, spiller litt rundt og prøver å gjøre det jeg kan for å få holde på med dette.

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
Melodi Grand Prix er en super måte å få vist frem musikken sin på. Jeg når ut til mange jeg aldri har nådd ut til før, dessuten er det jo veldig gøy å delta!

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
«Right Now» handler om å glemme alle bekymringer og leve i øyeblikket. Bare la seg rive med i musikken og nyte det. Sangen ble til i studio, da Goran Obad og jeg tenkte vi skulle skrive noe som er litt annerledes enn det vi vanligvis lager. Vi lekte oss med beaten og melodien, og teksten har jeg fikset på i ettertid.

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Jeg skal bare prøve å leve meg inn i låta og fremføre den så godt jeg kan. Det blir dansing, synther og god stemning.

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Jeg tror showet, fremføringen og låta kommer til å skape en veldig fin og helhetlig pakke. Vi er opptatt av å skape noe som også funker utenfor MGP-sammenheng – som kan leve videre etterpå.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Bare generelt å se på MGP med gode venner og ha opphetede diskusjoner om hvem som er best og verst, mens vi drikker sprudlevin og fjåser.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Jeg håper dere liker låta, og jeg gleder meg veldig til å fremføre den for dere! Det blir superstas.


Vi ønsker Martine lykke til med sin MGP-debut!

Martine deltar i den 2. semifinalen i MGP, lørdag 8. mars kl. 20.55 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Martine Marbel og de andre artistene i årets Melodi Grand Prix på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien