Intervju med Dina Misund

I 2008 slapp Dina Misund sin første singel, This World, og to år senere slapp hun debutplata, Listen, på sitt eget plateselskap. For tiden planlegger Dina sitt andre studioalbum og ikke minst MGP-debuterer hun med låta Needs.

Dina Misund er 25 år gammel og kommer fra Møre og Romsdal. Hennes MGP-bidrag, Needs, har hun komponert selv, inspirert av den amerikanske spillefilmen Into The Wild, men teksten til låten er skrevet av hennes samboer, Frode Bjørgmo Strømsvik.

Vi har intervjuet Dina Misund for å bli litt bedre kjent med henne:Hei Dina!
Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Begynte i en alder av 10 eller 11, lærte min første akkorder av min mor. Begynte å skrive egne låter da jeg var 12 år. Opptrådte mye lokalt og regionalt, bygget meg opp. Min første utgivelse var singelen «This World» da jeg var 19, og debutalbumet kom to år etterpå. I 2011 deltok jeg på by:larm. Har hatt noen låter som har surret og gått på P1.

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
Fordi det er en spennende utfordring både som artist og låtskriver, og en flott mulighet til nå ut med musikken min.

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Jeg så en film for mange år tilbake, «Into the wild». Har sett den flere ganger og hørt utrolig mye på soundtracket laga av Eddie Vedder. Både filmen, de enkle melodiene og ikke minst tekstene ga inntrykk.

Så kom verset først, noen uker etter refrenget og så var det å begynne å tenke tekst. Hovedbudskapet er at materielle goder ikke kan erstatte andre behov i livet, og enkelt sagt at man ikke kan kjøpe lykke. Låten var opprinnelig ganske rolig, men tok seg litt opp når vi spilte den inn. Jeg elsker blandingen av tankevekkende tekst med en livlig lett melodi! Happy tune, important words.

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Tja, fokuset kommer hvertfall til å ligge på vokalen og låten, jeg kommer ikke til å forandre scenen til et dansegulv. Men kommer til å jobbe knallhardt for at det skal være verdt å se! Kan vel ikke avsløre alt?

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Forhåpentligvis fordi at den blir så godt mottatt at den får flest stemmer

Hva er ditt beste MGP-minne?
Diggelo Diggiley med Herreys har jeg i hvertfall gode minner fra. Selv om jeg ikke var født da de var på MGP, så husker jeg at broren min skulle opptre med den en gang når han var liten og var veldig nervøs. Det har vært en snakkis siden i familien, og i den sammenheng har jeg jo hørt masse på den.
Men jeg vokste jo opp med Stig Van Eik og The Olsen Brothers. Det er vanskeleg å si hvem som er den største favoritten.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Jeg synes interessen blant MGP- fansen er både spennende og motiverende, og jeg lover å gå til verket med den dypeste respekt!


Vi ønsker Dina lykke til med sin MGP-debut!

Dina Misund deltar i den 1. semifinalen i MGP, fredag 7. mars kl. 20.05 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Dina og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien