Intervju med Oda & Wulff

Oda tok steget inn i rampelyset under fjorårets utgave av The Voice og Christer Wulff slapp sin første plate for ett år siden, han ble også listet på NRK P3 med singelen Save Yourself. Samarbeidet mellom de to startet i fjor høst og resultatet er deres MGP-debut med låta Sing.

Christer Wulff er 32 år gammel og kommer opprinnelig fra Tromsø, men for tiden er han bosatt i Oslo. Oda Kvingedal Larsen er 24 år og kommer fra Gjøvik. Christer arbeider som økonom og Oda er sykepleier. Begge har vært aktive musikere i en årrekke og når Christer hørte særpreget i Odas stemme, insisterte han på å ha henne med i Melodi Grand Prix.

Låta Sing har Christer Wulff skrevet og komponert selv.


Vi har intervjuet Oda & Wulff for å bli litt bedre kjent med dem:


Hei Oda & Wulff!
Kan dere fortelle litt om deres musikalske bakgrunn?

Vi har jo litt ulik bakgrunn og fartstid når det kommer til musikk. Christer har gått indie-veien som singer/songwriter og gradvis spilt konserter, skrevet låter og gitt ut musikk på egen hånd. Det begynte med Urørt, deretter by:Larm, EP og debutalbum. Oda kommer fra andre retningen og hoppet rett i det med sin deltakelse i The Voice. Til sammen er det en morsom og uvanlig kombinasjon. Det vi får høre fra ulike hold er at stemmene våre matcher hverandre og at vi høres ut som den mannlige/kvinnelige versjonen av hverandre. Det var kanskje det som var grunnen til at Christer var fast bestemt på å ha med Oda på MGP.

Hvorfor er dere med i Melodi Grand Prix?
For oss er MGP en unik sjanse for å vise frem vår låt og hvem vi er. Når låta kom gjennom nåløyet og ble utvalgt blant 600 bidrag, sa det seg selv at dette var en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss. Mange har sine meninger om hva en MGP-låt bør være og hvordan showet bør se ut. Vi vil først og fremst gjøre vår greie, vår sjanger, være akkurat de vi er og ha det gøy hele veien! Så kan vi bare ydmykt håpe på at flest mulig liker låta og vår performance.

Kan dere fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Christer: Sing begynte med meg og kassegitaren som låtene ofte gjør. Jeg hadde en formening om en up-tempo, gladlåt, litt til forskjell fra min forkjærlighet til melankoli. Jeg liker godt «open tuning» og akkordene falt på en måte ut av gitaren sammen med melodien. Jeg ville ikke at dette skulle bli nok en klassisk kjærlighetslåt, så jeg tok for meg en vennesetting mellom gutt og jente og ble veldig fornøyd med både tekst og melodi. Oda var med å gi låta den fine, litt sørgelige touchen, og det synes vi gir låta den dybden den burde ha. Den handler om å være der for en venn og rett og slett spre glede.

Hva kan vi forvente å se under deres opptreden?
To artister som får lov å gjøre det de elsker: synge, opptre og spre musikalsk glede. Vi vil gjøre det vi gjør på kvelder og i helger: gå sammen med musikere, ha det gøy og gjøre en fest av det å spille sammen. Vi vil dra med seerne inn i vårt sorgmuntre popunivers og få de til å synge med.

Hvorfor bør akkurat dere og låten deres representere Norge i København?
I all beskjedenhet synes vi at låta er veldig catchy. Den setter seg fort og vi tar oss selv i å nynne på den i passende og upassende anledninger. Og vi har jobbet med låta siden i fjor høst! Vi mener at vi skiller oss ut blant de 15 bidragene med vår folk-inspirerte organiske lydbilde. Og vi vil være akkurat de vi er og håper at vi kan være fine representanter av Norge skulle vi være så utrolig heldige å komme til København.

Hva er deres beste MGP-minne?
Silje Vige var Odas største idol i barndommen. Hun har praktisk talt vokst med «Alle mine tanker» og den går fortsatt på repeat. Christer setter på Jahn Teigens «Optimist» på full blast når han skal vaske leiligheta.

Og til slutt: Har dere en hilsen til escNorge sine lesere?
Vi vil først og fremst takke for interessen og håper på all støtte vi kan få. Oda & Wulff er faktisk bare Oda og Wulff. Vi har ikke et stort plateselskap eller apparat, så vi må håpe at de der ute liker musikken og kan spre ordet. Følg oss gjerne på www.facebook.com/odawulff hvis du vil ta del i vårt lille eventyr. Og til sist ønsker vi dere alle et herlig MGP!


Vi ønsker Oda & Wulff lykke til med sin MGP-debut!

Oda & Wulff deltar i den 2. semifinalen i MGP, lørdag 8. mars kl. 20.55 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Oda & Wulff samt de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien