Georgias bidrag ble presentert i dag

Under en pressekonferanse i dag, arrangert av den georgiske nasjonale TV-kanalen GPB, ble tittelen på Georgias ESC bidrag offentliggjort.  At Georgia skal representeres av Mariko Ebralidze and The Shin i København i mai har escNorge informert om tidligere. Paret som offentligjorde det glade budskap i dag heter Sophie og Nodi, Georgias representanter i ESC 2013.

Sangen som skal kjempe om seieren i København heter «Three Minutes to Earth» og blir for tiden spilt inn i Stuttgart, Tyskland. Melodien er komponert av bandmedlem Zaza Miminoshvili og Eugen Eliu står for teksten. Georgia har i år som i fjor valgt å velge både artist og melodi internt og bidraget offentliggjøres først i midten av mars. Ryktene sier at låta er inspirert av folk og moderne country, stilarter som artistene er svært komfortable med.

Mariko Ebralidze er en av Georgias mest respekterte artister og synger mest storbandjazz men er også involvert i fusion og moderne folkemusikk.

Gruppa The Shin har holdt sammen siden 1998 og består av Zaza Miminoshvili (gitar og panduri), Zurab J. Gagnidze (bass og vokal), Aleksandre Chumburidze (dans og doli) og Mamuka Gaganidze (vokal og percussion).

Nærmere presentasjon av artistene kan du lese her: http://escnorge.net/kobenhavn2014/land/georgia/5656-georgia-mariko-ebralidze-the-shin

escNorge vil presentere vinnermelodien når denne offentliggjøres i mars.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien