Intervju med Elisabeth Carew

Elisabeth Carew er den eneste «veteranen» i årets Melodi Grand Prix. Fire år har gått siden hun sist sto på MGP-scenen og sang Rocketfuel. I år er hun tilbake med låta Sole Survivor.

Elisabeth er 28 år gammel og kommer fra Lørenskog. Hun har drevet med musikk i nærmere 15 år, de siste åtte av dem har hun samarbeidet med stjerneprodusent David Eriksen.

Siden Elisabeth sist var med i MGP, har hun sluppet flere singler, arbeidet som låtskriver og hatt roller i musikaler som Buddy Holly og Postkort fra Lillebjørn. Vinteren 2013 slapp hun låta FeelGood som solgte til trippel platina.

Carew er årets eneste MGP-«veteran», og hun deltar med sangen Sole Survivor som hun har skrevet sammen med David Eriksen, Simon Climie og Mats Lie Skåre.Vi har intervjuet Elisabeth for å bli litt bedre kjent med henne:


Hei Elisabeth!
Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Jeg har sunget hele livet og begynte å skrive låter i 12 års alderen. Da jeg var 15, begynte jeg å jobbe i studio, og da jeg var 16, ble jeg signert til mitt første management, og jobbet mot å bygge en plattform som artist.

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix i år?
Jeg er med fordi det er en fantastisk mulighet til å vise seg frem som artist, fordi man har et stort og engasjert publikum. Og så er det sinnsykt gøy!

Du er den eneste i årets MGP som har deltatt tidligere. Føler du at erfaringene fra MGP 2010 gir deg noen fordeler i årets konkurranse?
Nei, jeg tror egentlig ikke det. Jeg vet hvor nervøs man blir, men en slik produksjon tror jeg man skal ha vært med på mange ganger før man føler seg varm i trøya. Jeg er nervøs allerede.

I 2010 gikk du ikke videre fra delfinalen. Er det noe du vil gjøre annerledes i år?
I likhet med første gang skal jeg bare være meg selv og fokusere på å gjøre en god jobb. Det er de der hjemme som bestemmer, og det eneste jeg kan kontrollere er min egen innsats. Det er viktig å ha det gøy også.

Kan du fortelle litt om hva sangen din handler om og hvordan den ble til?
Låta handler om at man kan falle for mange i løpet av livet, men så er det kanskje én som alltid vil stikke litt dypere. Den ble til ganske raskt. Jeg dro innom studio etter skolen i slutten av november, og så skrev vi den i løpet av et par timer, gjorde en 5 minutters demovokal og sendte avgårde.

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Her må jeg kanskje holde kortene litt tett til brystet, men publikum vet kanskje at showene under delfinalen er litt mer nedstrippet enn showet i finalen. Så jeg håper jeg får være med videre, så jeg kan vise frem det vi har jobbet med.

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Jeg føler at låten min har en skikkelig godfølelse over seg, som kan smitte over på publikum. Den har masse energi, og jeg tror det er en låt som kan stikke seg ut.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Det må være da Rybak vant. Det var så morsomt! Jeg tror hele Norge sang «Fairytale» den natta.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Jeg er så utrolig spent og håper dere liker sceneshowet. Takk for støtten og for at dere engasjerer dere, det betyr mye for oss!


Vi i escNorge ønsker Elisabeth lykke til i årets MGP!

Elisabeth Carew deltar i den 3. semifinalen i MGP, søndag 9. mars kl. 20.05 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Elisabeth og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien