Intervju med Cir.Cuz

Gruppa Cir.Cuz er kjent for hits som «Radio», «Gatelys» og «Supernova». Kun to norske låter er med i årets MGP og Cir.Cuz deltar med den ene av dem, nemlig «Hele Verden».

Cir.Cuz består av M.A.T.Z ,Mats Melby, som er 25 år og kommer fra Sarpsborg, og 22 år gamle Lex Press, Thomas Pedersen, fra Skien.
Gruppa slo gjennom med singlen «Radio» sommeren 2011 og senere samme år kom deres debutplate «Alt i sin tid». I fjor slapp de sitt andre album «Vi Er Cir.Cuz» der singelen «Supernova» (feat. Julie Bergan) skulle vise seg å bli deres største hit hittil.

Cir.Cuz deltar i MGP med låta «Hele Verden» og stjerneprodusentene Joakim Haukaas og Andre Lindal har produsert duoens MGP-bidrag.

Vi har intervjuet gruppa for å bli litt bedre kjent med dem:


Hei!
Kan dere fortelle litt om deres musikalske bakgrunn?
Mats: Det har alltid falt meg naturlig inn å lage musikk. Jeg kan ikke helt huske når jeg startet, men jeg har holdt på siden jeg var ca. 5 år! Ingen i familien har holdt på med musikk i løpet av min oppvekst, så alt er selvlært. Jeg produserer nesten alle Cir.Cuz beats, og har lett for å lære å spille instrumenter 🙂
Thomas: Jeg har 7 års erfaring med vokalproduksjon og låtskriving, og fikk vel interesse for det etter at moren min alltid spilte Michael Jackson på full guffe i stua da jeg var mindre. Utenom det er jeg ikke fra noen musikalsk familie.

Hvorfor er dere med i Melodi Grand Prix?
Det er en glimrende sjanse til å få vist oss frem både som artister, låtskrivere og produsenter. Det er jo mange som har hørt låtene våre, men ikke så mange kjenner ansiktene bak. Det håper vi å gjøre noe med nå 🙂

Kan dere fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Thomas: Den handler om at du faller for samme person om og om igjen. Den kom til etter en kjempe lang dag i studio hvor vi egentlig ikke fikk til noe, så kom Mats med en melodi som jeg egentlig ikke var kjempe glad i. Etter en stund ble vi sittende og «Ooh’e» litt og da falt det hele på plass! Deretter fløy vi Joakim inn fra Stavanger og gjorde produksjonen nesten helt ferdig, så sendtes den videre til Andre for noen siste justeringer og finpuss.

Hva kan vi forvente å se under deres opptreden?
Et fyrverkeri! NRK har laget en kanonbra produksjon for oss.

Hvorfor bør akkurat dere og låten deres representere Norge i København?
Dette er en konkurranse så det må være opp til folket. Vi er selvfølgelig med fordi vi vil vinne men avgjørelsen ligger i hendene på seerne!

Hva er deres beste MGP-minne?
Mats: Vi hadde ikke så mange TV-kanaler før som det vi har i dag. Derfor var MGP årets norske musikkhøydepunkt på TV-skjermen!
Thomas: Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har sett veldig mye på MGP, men jeg husker jo Jan Teigen.

Og til slutt: Har dere en hilsen til escNorge sine lesere?
Hei lesere av escNorge! Vi håper dere har en fin dag og at dere stemmer oss videre til finalen i Spektrum! 1 til 26600!Vi ønsker duoen lykke til med sin deltakelse i MGP!

Cir.Cuz deltar i den 2. semifinalen i MGP, lørdag 8. mars kl. 20.55 i Folketeateret.
Du kan lese mer om Cir.Cuz og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien