Intervju med Linnea Dale

Første gangen Linnea Dale tok steget ut i rampelyset var da hun deltok i Idol for sju år siden. Nå er hun klar for sin MGP-debut med låta «High Hopes».

Linnea Dale er 22 år og kommer fra Telemark. Tross sin unge alder har Linnea lang erfaring med å stå på scenen foran et stort publikum. I 2007 deltok hun i Idol der hun kom seg helt til finalerundene, hvor hun til slutt endte opp på en 7. plass.

Hennes ordentlige gjennombrudd kom først i 2009 som gjestevokalist i drammensbandet Donkeyboy, der hun var med på låtene «Ambitions» og «Sometimes».
I 2010 brøt Linnea samarbeidet med gruppen for å satse på solokarrieren og to år senere kom debutplaten «Lemoyne Street».

I år deltar Linnea i Melodi Grand Prix med låta «High Hopes» som hun har skrevet i samarbeid med Kim Bergseth.

Vi har intervjuet Linnea for å bli litt bedre kjent med henne:


Hei Linnea!
Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Jeg begynte å spille klassisk piano og komponere låter når jeg var 6 år gammel, før jeg så smått begynte å utforske sang sent på ungdomsskolen og plutselig ble kastet inn i idol som 16 åring. Deretter fulgte ett års intens turnering med Donkeyboy i forbindelse med hitsinglene Ambitions og Sometimes, der jeg var gjestevokalist på begge. Etter det spilte jeg inn mitt debutalbum Lemoyne Street som er skrevet og produsert sammen med Øystein Greni fra Bigbang i hans studio i Echo Park, Los Angeles. De siste to årene har jeg jobbet jevnt og trutt med mitt neste album Good Goodbyes som er skrevet og produsert sammen med Kim Bergseth med planlagt slippdato 25. april! 🙂

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
Melodi Grand Prix er en fantastisk låtskriverkonkurranse med lange tradisjoner og det er en flott anledning for meg å vise High Hopes for det norske folk.

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Låten ble skrevet etter flere måneders turbulent dating der man forstår at det ikke kommer til å gå noen vei, men nekter å slutte å håpe! Noen ganger vil man bare bli lurt. Gøy og vondt.

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Sjarm og alvor om hverandre, vakre ekspressive dansere og en nydelig kjole. Jeg gleder meg.

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Jeg har en catchy låt og vakkert sceneshow som jeg tror vil appellere til det europeiske folk.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Da Alexander Rybak vant den internasjonale finalen!! Jeg var 17 år og var avstandsforelsket i han i lang tid etterpå, haha!

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Håper dere elsker låten og er klare for mini-MGP-festival til helgen, før det braker løs i spektrum neste lørdag! Inviter til TV-fest med noe musserende i glasset og poeng-skjema for de som synes det er gøy, så er vi klare på scenen;)
Vi ønsker Linnea lykke til med sin deltakelse i MGP!Linnea Dale deltar i den 1. semifinalen i MGP, fredag 7. mars kl. 20.05 i Folketeateret.

Du kan lese mer om Linnea og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien