Årets MGP-låter vurdert av tredje klasse

Det sies ofte at en MGP-låt er nødt til å ha en bred appell for å kunne gjøre det bra i konkurransen. Denne uken har jeg testet hvordan årets MGP-låter blir mottatt av en gruppe musikkinteresserte 3.klassinger.

Jeg jobber i en klasse hvor flere av elevene er veldig opptatt av musikk, noen av dem er spesielt opptatt av MGP jr., men selv om denne avstemningen handlet om «voksne MGP» var klassen veldig interessert i å komme med sine synspunkter på låtene.

Vi laget poengskjemaer og skrudde opp volumet på anlegget før barna spisset ørene og var klare for å vurdere årets 15 artister og låtene deres.
21 barn i 8-årsalderen var med på avstemningen.
Vi fulgte et poengsystem der de kunne stemme på låtene ved å gi 1-10 poeng, og det var lov å bruke samme poengsum flere ganger. Til slutt regnet vi ut gjennomsnittet av alle poengene og kunne annonsere klassens favoritt!

1. plass med 8,23 poeng av 10 mulige:
Hilda & Thea Leora «Best Friend’s Boyfriend»

«Best Friend’s Boyfriend» viste seg å bli den mest populære sangen og barna ville høre den om igjen etter vi var ferdig med avstemningen.

Noen vil nok tenke at dette er en ganske typisk låt for denne aldersgruppen, men dersom vi tar en nærmere titt på resten av resultatet og ser hvilke tre bidrag som gjorde det best i hver semifinale, er det ikke umulig at barna kan ha truffet godt med sin stemmegivning.

Dette er barnas dom:

Første semifinale:
1. «Best Friend’s Boyfriend» 8, 23 poeng
2. «Frozen By Your Love» 6, 71 poeng
3. «High Hopes» 5, 00 poeng
4. «Heal» 4, 85 poeng
5. «Needs» 3, 80 poeng

Andre semifinale:
1. «Right Now» 6, 95 poeng
2. «Hit Me Up» 6, 00 poeng
3. «Hele Verden» 5, 00 poeng
4. «Sing» 4, 28 poeng
5. «Taste of You» 3, 52 poeng

Tredje semifinale:
1. «Sole Survivor» 7, 52 poeng
2. «Silent Storm» 4, 66 poeng
3. «Ain’t No Love (In This City no More)» 3, 61 poeng
4. «Who Needs the Universe» 3, 28 poeng
5. «Bensin» 2, 71 poeng

Dermed ville disse gått videre til finalen dersom 3. klasse fikk bestemme:

Hilda & Thea Leora, TIMBRE & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein, Linnea Dale, Martine Marbel, Charlie, Cir.Cuz, Elisabeth Carew, Carl Espen og El Cuero.

Jeg synes klassen kom frem til en brukbar finale der de fleste forhåndsfavorittene er med. Resultatet i den andre semifinalen overrasket meg litt, der hadde jeg nok forventet at «Right Now» ikke ville slå an og at «Taste of You» ville komme blant topp 3.

Det blir interessant å følge med på resultatene i løpet av denne helgen og se hvor godt barna har truffet i forhold til hvilke låter som går videre til MGP-finalen.


 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien