Hellas har valgt: ‘Rise Up’ til København

Årets greske nasjonale finale er nettopp avsluttet, og nok et bidrag til ESC 2014 er klart. Etter en lang og innholdsrik sending ble det til slutt klart at Freaky Fortune feat. RiskyKidd med låten ‘Rise Up’ skal representere Hellas i København i mai.

Det stod fire låter på startstreken i den greske finalen, men hele den første timen av sendingen gikk med til å feire at Hellas har 40-årsjubileum i ESC. Dermed fikk vi oppleve tidligere greske ESC-bidrag fremført i kombinasjon av unge, fremadstormende artister og de originale artistene fra den gang da. Blant de mange gjensynene var Keti Garbi (1993), Kalomira (2008), Elpida (1979), Sofia Vossou (1991) og gruppen Paschalis, Marianna, Robert & Bessy (1976).

Deretter var det de fire finalistenes tur, og etter at de hadde fremført sine bidrag skulle juryene og folket si sitt. Da alle stemmene var talt opp, stod altså Freaky Fortune feat. RiskyKidd igjen som vinner med den selvkomponerte låten Rise Up.

)

 

I København skal Hellas konkurrere i andre halvdel av semifinale to den 8. mai.

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien