Intervju med Charlie

I 2005 var Charlie med i MGP jr. og seks år senere deltok hun i Idol. I fjor bestemte Charlie seg for å ta et friår for å satse på musikken og i år deltar hun i Melodi Grand Prix med låta «Hit Me Up».

Charlotte (Charlie) Tepstad Carlsen er 19 år og kommer fra Ski. Hun har skrevet låter siden hun var 7 år gammel og som tiåring deltok hun i MGP jr. med låta «Kjendiser».
Etter Charlie gikk ut fra Ski videregående på idrettslinjen i fjor, bestemte hun seg for å ta et friår for å satse på musikken. Hun skaffet seg manageren Lars K. Hustoft som mente deltakelse i MGP kunne være en fin start på artistkarrieren.

Charlie har begynt å ta sangtimer som en del av forberedelsene til MGP og nylig var hun i Los Angeles og hvor hun tok dansetimer hos Carlena Britch, en av danserne til Justin Bieber. Carlena står bak koreografien til «Hit Me Up», hun er også med i musikkvideoen til Charlie.

«Hit Me Up» og en stilren poplåt som er skrevet av Lars K. Hustoft sammen med Jon Asher og Melanie Fontana.

Vi har intervjuet Charlie for å bli litt bedre kjent med henne:


Kan du fortelle litt om din musikalske bakgrunn?
Jeg har vokst opp i en veldig musikalsk familie, så musikk har alltid vært en sentral del av livet mitt. Jeg opptrådde stadig vekk i barnehagen, sang i bilen hele tiden og torturerte stort sett de rundt med med å syngehele tiden. Da jeg skulle legge meg var det også ofte jeg som sang for mamma og pappa, og ikke de som sang for meg – fordi jeg ville synge, haha. Jeg startet å skrive låter i 7-årsalderen og bestemte meg som 10-åring for å melde meg på MGP jr. Jeg meldte meg på med låten «Kjendiser» og gjorde min første store performance i Oslo Spektrum i mai 2005. Det var en helt enorm opplevelse og erfaring som jeg har tatt med meg videre i livet. Til tross for at jeg var veldig ung, lærte jeg ufattelig mye av å få være med på Junior-sirkuset. I årene etterpå lærte jeg meg blant annet å spille gitar og spilte inn en barneplate kalt «Josefine på Rocker’n». Også dette var en utrolig fin erfaring å ha med seg videre i og med at jeg fikk jobbet masse i studio og opptrådde med dansere på minikonserter rundt om på Østlandet.

Hvorfor er du med i Melodi Grand Prix?
For cirka et år siden nå bestemte jeg meg for å sette av ett år til å virkelig gå for drømmen min og satse på musikken. Heldigvis kom jeg i kontakt med den dyktige produsenten Lars K. Hustoft tidlig i dette «året» som jeg har gitt meg selv, og vi begynte et samarbeid. Vi begynte med å spille inn noen låter i studio og legge en liten plan for det kommende året. I utgangspunktet var ikke Melodi Grand Prix en del av denne planen, helt til Lars plutselig en dag spurte om vi ikke skulle melde oss på. Vi diskuterte litt frem og tilbake og kom frem til at en deltakelse i MGP egentlig passet helt perfekt inn i planen vår. Så vi meldte oss på med skikkelig happy-pop og håpet det ville treffe det norske folks danseføtter!

Kan du fortelle litt om hva sangen handler om og hvordan den ble til?
Sangen er en poplåt som ble skrevet til meg av Melanie Fontana, Jon Asher og Lars Hustoft. Melanie og Jon bor i Los Angeles og jobber til vanlig med artister som Justin Bieber, Katy Perry og Britney, og Lars bor ved havet på Vestlandet, selv om han flyr mye til jobb i USA også. Låten ble til ved at Lars laget noe musikk som han syntes kunne passe meg, og sendte dette til Melanie og Jon som umiddelbart kom opp med en kul tekst og melodi. Sånn funker låtskriving i 2014 😉

Hva kan vi forvente å se under din opptreden?
Under min opptreden blir det full fest. Jeg har blant annet med meg to av Norges beste dansere og ikke nok med det, men dansen og sceneshowet til låten er koreografert av selveste Carlena Britch, som har danset med store artister som Prince, Ne-Yo, Chris Brown og Justin Bieber.

Hvorfor bør akkurat du og låten din representere Norge i København?
Fordi det kommer til å bli en eneste stor fest å se på. Det er en glad, sprudlende låt som uten tvil kan lage et heidundrende bra show i København.

Hva er ditt beste MGP-minne?
Der tror jeg faktisk jeg må være så kjedelig og svare; da Alexandre Rybak vant Eurovision i 2009 – det var helt sinnsykt.

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Følg meg på min vei til å oppnå drømmen min både som deltaker i Melodi Grand Prix 2014 og utenfor på face-book, instagram, twtter og tumblr. Og tusen tusen takk for all støtte, det varmer virkelig hjertet mitt! Lots and lots of love!!


Vi ønsker Charlie lykke til i MGP-finalen på lørdag!

Charlie deltok i den 2. semifinalen i årets MGP og tok seg videre til finalen i Oslo Spektrum. Finalen går av stabelen lørdag 15. mars kl. 19:55.
Du kan lese mer om Charlie og de andre artistene i årets MGP på NRKs egne nettsider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien