Is It Right? Nei, det er faktisk ikke det!

Etter fire-fem mer enn overkommelig bidrag, tryner i år Tyskland. NDR kan puste lettet ut: Det blir definitivt ingen ny Düsseldorf anno 2015.

Den tyske finalen inneholdt ikke som nasjonale finaler flest: Her var det et jevnt høyt nivå, med kjente navn og etablerte låtskrivere. Deretter går nykommerne Elisa … Elaisa .. Elaiza heter de visst, og vinner hele greia.

Skal si det gir gode signaler ovenfor kjente navn til neste år!

Elaiza får værsågod gjøre det godt både på hjemlige lister og i København, for da har NDR lovet å satse stort neste år – virkelig stort. Hvis ikke, kan muligheten være at Europas nest største popland dessverre nedskalerer hele den hjemlige utvelgelsen.

Elaiza hadde derimot fint blitt tilgitt. Om låten hadde vært god.

Låten er ikke det.

Den starter hulkende og trist med en stemme som har vondt, veldig vondt. Utover låten er det visst ikke så vondt allikevel, bare du sier «yes eller «even no».Huff!

Motsigelsen kommer også til synet i kompen, som verken er smør eller flesk – eller i dette tilfellet, verken folk eller pop. Skal man bruke trekkspill, må det i alle fungere som noe annet enn en russisk sørgepolka.

Derette skjer ingenting – absolutt ingenting. Og når jeg endelig tror at noe skjer, ender studioversjon i en fade-out! Det burde ikke vært lov!

Beklager, Tyskland. I år har dere valgt et bidrag som mer irriterer enn fenger og som ikke gir meg noe som helst. Rykk tilbake til start, bedre lykke neste år – og en soleklar grusing og terningkast 1 fra redaktør Eivind!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien